SODES Projesi ile Çanakkale ve İstanbul´u gezdiler

SODES Projesi ile Çanakkale ve İstanbul´u gezdiler

Aksaray Haberleri | aksarayhaber68

Aksaray´ın Eskil ilçesinde uygulamaya konulan Tuz Gölü Çevresinde Mesleki ve Sosyal Yaşamı Geliştirme Projesi kapsamında Çanakkale ve İstanbul gezisi düzenlendi.

Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programından (SODES) sağlanan katkıyla yürütülen proje kapsamında Çanakkale ve İstanbul gezisine katılan öğrenciler, ellerine kına yakılarak Eskil Belediye Başkanı Niyazi Alçay, İlçe Müftü Vekili Ali Ekinci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Kolukısa ve veliler tarafından dualarla uğurlandı.

Öğrenciler Çanakkale´de, Mecidiye Tabyaları, Seddülbahir, Şehitler Abidesi, 57. Alay Şehitliği, Meçhul Asker Anıtı ve Conkbayırı´nı görme imkanı buldu.

Geziye katılan Eskil Anadolu İmam Hatip Lisesi 12. sınıf öğrencisi Mustafa Siltav (12) Çanakkale´ye geldiği için çok mutlu olduğunu dile getirdi.

Şehitlikte olmamın gururunu yaşadığını ifade eden Siltav "Şehitlerimizin çok büyük zorluklarla savaşıp bizlere bu vatanı emanet ettiklerini öğrendik. Bağımsızlığımızın onların sayesinde olduğunu yerinde gördük." dedi.

Çanakkale´den İstanbul´a geçen öğrenciler, burada da Eyüp Sultan Camisi ve Türbesi, Ayasofya, Sultan Ahmet Camisi ve Topkapı Sarayı´nı gezdi.

Proje Koordinatörü Eskil Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim Kılıçer, proje kapsamında ileriki günlerde de Şanlıurfa gezisi düzenleneceğini bildirdi. 



Perşembe 22 ° / 7.8 °
Perşembe 22 ° / 7.8 °
Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri