Sosyal Bilimler Lisesinde Milenyum Gençliği Konuşuldu

Sosyal Bilimler Lisesinde Milenyum Gençliği Konuşuldu

Sosyal Bilimler Lisesinde Milenyum Gençliği Konuşuldu

      Aksaray Ahmet Cevdet Paşa Sosyal Bilimler Lisesinin kariyer günleri çerçevesinde düzenlediği etkinliği ilk konuğu ASÜ Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Süleyman Yılmaz oldu. Profesör Yılmaz, Sosyal Bilimler Lisesindeki gençlerle buluşarak, ?Milenyum Gençliğinde Değer Algısı? başlıklı konferans verdi.

         Profesör Yılmaz, gençlere bazı önemli kavramları tanımlayan sözlü mini anket uygulamasıyla başlattığı konferansta şunları söyledi; ?Eğitim; insanda olumlu davranışlar geliştirme sürecidir. İnsan ailesinden getirdiği kalıtsal özelliklerle doğar, eğitim süreciyle mevcut davranışlarını geliştirir. Bu süreç, Yunus´un retoriğinde bunun karşılığı; Hamdım, piştim elhamdülillah şeklinde tezahür eder. Eğitimin, hem bireysel duyguları tatmin yönü hem de toplumsal faydayı esas alan yönü vardır. Bunlarla birlikte eğitimin, zihin ve beceri geliştirme özelliğinin yanı sıra, ahlaki değerler kazandırma boyutu vardır. Bu çerçevede Türk Eğitim Sisteminin amaçları arasında; iyi insan, iyi vatandaş, iyi üretici ve iyi tüketiciyetiştirmek gibi bir misyonu vardır. Uygulamada evdeki hesap çarşıya uymadığından; idealler ve gerçekler zaman zaman örtüşmeye bilir. Önümüzde, hayat standartları ve tarzları farklı olan bir gençlik var. Herkesin malumu olarak x, y ve z kuşakları süreçlerini tamamlarken yenilerde a-kuşağının izleri görünmeye başladı. Ödevlerin ebeveynlerce yapıldığı, ebeveynle birlikte başarmayı alışkanlık haline getiren aile bağımlısı bir kuşakla karşı karşıyayız. Çevrenin tüm etkin faktörleriyle birlikte, öğrenme ikliminde bu kuşağın anlayışına göre hayatı dizayn etmek gerçeğini ıskalamamız gerekiyor. Onların ikbalini, akademik ve ahlaki anlamda kaybetme gibi lüksümüz yoktur. Öykündüğümüz Finlandiya efsanesi sıradan bir halk kahramanının eseridir. Bizimde efsaneler yazabilecek pek çok başarılı eğitimcimiz var. Japonya son zamanlarda eğitimde yaptığı atakla dikkatleri üzerine çekmiştir. Bunun altında yatan en önemli etken Japonya milli ruhu kavramıdır. Biz de zaman kaybetmeden Türkiye milli ruhunu harekete ve heyecana getirmeliyiz.?

            Profesör Yılmaz konferansına; sevgi, saygı, doğruluk, dürüstlük, tarafsızlık, adalet, hak gözetme, sorumluluk, yardımseverlik, alçakgönüllülük, misafirperverlik, vatanseverlik, hoşgörü, empati ve vefa değer başlıklarından örnekler vererek tamamladı. Konferans sonunda Okul müdürü Orhan Avan Profesör Yılmaz´a sunumundan dolayı teşekkür etti. Profesör Yılmaz, öğrencilere ?Şahsiyet ve Değerler Eğitimi? kitabını imzalayarak program sona erdi. 



Cuma 23.5 ° / 9.6 °
Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Pazar 19.6 ° / 6.5 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri