Sosyal Destek alan aileler ziyaret edildi

Sosyal Destek alan aileler ziyaret edildi

Yeşim Pekmez: ?Devletimiz imkânlarını vatandaşlarına sunuyor. Toplum komşuluk hakkını unutmamalı?

Vali Aykut Pekmez´in eşi Yeşim Pekmez Hanımefendi aile ziyaretlerine devam ediyor. Sosyal destek yardımı alan aileleri evlerinde ziyaret ederek sohbet eden Pekmez; sosyal devlet olma gereğinin imkânlar ölçüsünde ihtiyaç sahibi kişi ve ailelere adaletli bir şekilde yapıldığını söyledi.
Devletin vatandaşı için var olduğunu vurgulayan Pekmez; zor durumda olan, ihtiyaç sahibi vatandaşların hiçbir zaman yalnız olmadığını belirtti.
Pekmez beraberinde Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Seyfullah Sarıgül´ün eşi Semiha Sarıgül, Emniyet Müdürü Ali Karabağ´ın eşi Reyhan Karabağ, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Şenol Mutlu ile birlikte ziyaret ettiği aileler ile yakından ilgilenerek bir süre görüştü.
Yeşim Pekmez Hanımefendi yardımlaşma ve dayanışmaya önem veren bir toplum olarak bu değerleri yaşatmanın çok önemli olduğunu söyledi.
 ?Yanıbaşındaki komşusu açken tok olarak geceleyen kişi (olgun) mü´min değildir.? Hadis-i Şerifinin hatırlardan çıkarılmaması gerektiğini belirten Pekmez; ?Peygamberimizin bu ikazının değeri ve önemini iyi kavramalı bu anlamlı sözün gereğini yerine getirmeliyiz. Devletimiz imkânları ölçüsünde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaşmaya çalışıyor. Ancak zor durumda, bir müşkülü olan komşularımızı toplum olarak gözetmeli, imkânlar ölçüsünde ihtiyaçlarının giderilmesine yardımcı olmalıyız. Komşuluk hakkını unutmamalıyız? dedi.
Ziyaret ettiği ailelerin sorunların dinleyen Yeşim Pekmez Hanımefendi; Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının sunduğu imkanlardan yararlanan ailelerin eksikliklerinin giderilmesi için gerekenin yapıldığını bundan sonrada yapılacağını belirtti.
Aileler ziyaretten duydukları memnuniyeti belirterek Yeşim Pekmez Hanımefendi´ye teşekkür ettiler.


Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Cumartesi 21.9 ° / 9.9 °
Pazar 22.7 ° / 10.8 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri