Soyağacı bilgilerinizi kimseyle paylaşmayın! | aksarayhaber68 | aksaray haberleri

Soyağacı bilgilerinizi kimseyle paylaşmayın! | aksarayhaber68 | aksaray haberleri

aksarayhaber68 | aksaray haberleri

Yoğun talep nedeniyle e-devlet geçtiğimiz hafta hizmet vermeyi yavaşlatmıştı. Soyağacı sorgulama sayfasının yeniden kullanıma açılmasının ardından bazı vatandaşlar Soyağacı özel  bilgilerini sosyal medya hesaplarından ardı ardına paylaşmaya başladı.

 Soyağacını öğrenen vatandaşlar sosyal medyada  yaptıkları paylaşımlarla dolandırıcılara kapı aralayıp,fırsat verdiğinin farkında bile değil.

Bankalar yaptıkları uyarılarda hiç kimseyle anne kızlık soyadınızı paylaşmamanız için uyarı üstüne uyarı yaparken vatandaşların bu bilgileri açık bir şekilde sosyal medyada paylaşması kişisel veri güvenlikleri için tehlike oluşturuyor. Güvenliğiniz için soyağacı bilgilerinizi kimseyle paylaşmayın.

Bazı Vatandaşlar kolayca soyağacı bilgisini alabilirken, diğer yandan bazı vatandaşlar ise ?Alt ve Üst Soy belgeniz e-devlet üzerinden üretilememektedir. Lütfen belge temini için en yakın İlçe Nüfus Müdürlüğüne müracaat ediniz.? uyarı  mesajıyla karşılaşıyor. Bu uyarının  sistemsel bir hatadan mı yoksa vatandaşa özel belge eksikliğinden mi kaynaklandığı ise şu an için bilinmiyor.



Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Cumartesi 21.9 ° / 9.9 °
Pazar 22.7 ° / 10.8 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri