Suçlulara göz açtırılmadı!Aksaray´da 15 faili meçhul olay aydınlatıldı,8 kişi tutuklandı

Suçlulara göz açtırılmadı!Aksaray´da 15 faili meçhul olay aydınlatıldı,8 kişi tutuklandı

aksarayhaber68 | aksaray haberleri | aksaray haber | aksaray son dakika haberleri

Aksaray Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından il merkezi ve ilçelerde 7/24 mesai mefhumu gözetmeden yapılan operasyonlarda suçlulara göz açtırılmadı.

 

    Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından mayıs ayı içerisinde; 12 ayrı Ev, İşyeri Hırsızlığı, 1 Resmi Belgede Sahtecilik ve 2 Dolandırıcılık olayı olmak üzere 15 faili meçhul olay aydınlatılmış, Kasten Öldürme, Kasten Yaralama, Çocuğun Cinsel İstismarı, Fuhşa Teşvik, Taksirle Ölüme Sebebiyet Verme 6136 SKM 15 şahsa işlem yapılmış, 8 şahıs TUTUKLANARAK cezaevine teslim edilmiştir.

 

    Yakalanan şüphelilerden suçta kullanılan 5 Adet ruhsatsız tabanca, 2 adet av tüfeği, 3 adet kuru sıkı tabanca, 176 adet fişek, 16 adet bıçak ele geçirilmiş, şüphelilerden ele geçirilen 25.000 TL maddi değeri olan toplam 200 teneke ayçiçek yağı, 14.000 TL maddi değeri olan toplam 20 adet klima gaz tüpü ve 1 adet Sibirya kurt köpeği sahiplerine teslim edilmiştir.

 

İlimiz merkezinde firari olarak aranan şahısların yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalarda, 168 firari şüpheli yakalanmış, haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 41 şüpheli TUTUKLANARAK cezaevine teslim edilmiştir.

Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından sokak satıcılarına karşı yürütülen başarılı operasyonlarda; 17 olayda, 20 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmış, 3 şahıs TUTUKLANARAK cezaevine teslim edilmiştir. 1136 adet ecstacy hap, 1 adet ruhsatsız tabanca, çeşitli miktarlarda esrar, eroin, skunk, kokain vb uyuşturucu madde ele geçirilmiştir.

KOM Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından; 1 kaçakçılık ve 1 resmi belgede sahtecilik olayında 18.100 paket kaçak sigara ve 2 adet sahte plaka ele geçirilmiş, 2 şahıs hakkında adli işlem yapılmış, 1 şüpheli TUTUKLANARAK ceza infaz kurumu müdürlüğüne teslim edilmiştir.

 

Kayıp olarak aranan toplam 11 şahıs bulunmuş, ülkemize kaçak yollardan girdiği tespit edilen toplam 38 yabancı uyruklu şahsın sınır dışı işlemi yapılmıştır.

Trafik ekipleri tarafından yapılan denetimlerde: toplam 20.640 araç ve sürücüsü kontrol edilmiş, kusurlu görülen 5.883 araç ve sürücüsüne 2.011.170 TL. idari para cezası uygulanmıştır. 441 araç trafikten men edilmiş, 23 sürücünün belgesine geçici olarak el konulmuştur.

MOBESE kameralarından yapılan denetimlerde; 670 araca ters yön, kırmızı ışık ihlali, hatalı park, araç kullanırken telefonla görüşme yapmak, emniyet kemeri takmamaktan 107.615 TL idari para cezası uygulanmıştır. İl geneli sorumluluk alanı içerisinde toplam 1 ölümlü, 99 yaralanmalı trafik kazası meydana gelmiş, bu kazalarda 1 vatandaşımız hayatını kaybederken 177 vatandaşımız yaralanmıştır.

 

    Aksaray Emniyet Müdürlüğü olarak genel asayiş ve kamu düzeninin sağlanması, vatandaşlarımızın huzur ve güven ortamında yaşamlarını sürdürebilmesi amacıyla suç ve suçluyla mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir.  ?İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın? ilkesiyle temel hak ve özgürlüklere saygılı, hukukun üstünlüğünü rehber edinmiş, milli ve manevi değerlerle donatılmış olan teşkilatımız, huzurun ve güvenin teminatı olarak vatandaşlarımızın hizmetinde olmaya devam edecektir.

    Kamuoyuna duyurulur.



Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Cumartesi 21.9 ° / 9.9 °
Pazar 22.7 ° / 10.8 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri