Sultanhanlı Kardeşler Türkiye Şampiyonu Oldu

Sultanhanlı Kardeşler Türkiye Şampiyonu Oldu

8/9/10/11 Mart´ta Amasya´da Hamit Kaplan Spor Salonunda İşitme Engelliler Güreş Türkiye Şampiyonasında Sultanhanlı 2 genç kardeşimiz Türkiye Şampiyonluğu kazandı.

Sultanhanlı gençlerimiz imkan verildiğinde neler başarabileceklerini her fırsatta kanıtlıyor. Son 1 Ayda ilçemizin Pırıl pırıl Çocuk ve gençleri bir çok branşta ilçemizin gururu oldu ve olmaya da devam ediyor.

Göğsümüzü kabartan Son haber ise Güreşten geldi. İşitme engelli olan Cuma ve Oguzhan Sarıgül kardeşler Yaptıkları Güreş müsabakalarında Türkiye Şampiyonluğu kazandılar.

Cuma Sarıgül Gençler 130 Kg. Serbest stilde Türkiye 1. cisi,

Gençler 125 Kg. Grekoromen de Türkiye  2. cisi,

Yıldızlar 110 Kg. Serbest Stil de Türkiye  2.cisi,

Yıldızlar 110 Kg. Grekoromen de Türkiye 1. cisi olurken Kardeşi Oğuzhan Sarıgül ise Yıldızlar 50 Kg Serbest Stilde Türkiye  3. Cüsü,

Yıldızlar 50 Kg Grekoromen de Türkiye 3.cüsü oldu.

Sultanhanlı olan ve aileleri Sultanhanı ilçesinde yaşayan ve Her ikiside işitme engelli olan Cuma ve Oguzhan Sarıgül kardeşler eğitimlerini Konya´da sürdürüyorlar.

Mutluluğunu bizimle Paylaşan Cuma Sarıgül ´´Bu başarıyı Tüm Sultanhanı ilçem adına kazandım İnşallah 21 mart´ta Ankara kızılcahamam´da millilik kampı gerçekleştirilecek. Haziran ayında ise Dünya şampiyonası var Şimdiden Dünya şampiyonasına katıla bilmek için çalışmalarıma başlayacağım hepinizden dua bekliyorum´´ dedi.

kaynak:sultanhanı.gen.tr

 



Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Pazar 19.6 ° / 6.5 °
Pazartesi 21.9 ° / 9.1 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri