Susuz kalan köy halkı yardım bekliyor

Susuz kalan köy halkı yardım bekliyor

Aksaray'ın merkeze bağlı  bin 800 nüfuslu Sevinçli köyünde,ödenmemiş faturalar nedeniyle köye su temin eden hidroforun elektriği kesildi.Bir haftadır su sorunu yaşanan köyde,köy halkı , ellerinde bidonlarla sokak çeşmesinde su sırası bekliyor.

İYİ Parti Aksaray İl Başkanı Özhan Türemiş su sorunu yaşanan Sevinçli köyünü ziyaret etti.Türemiş yaptığı açıklamada;

Sevinçli’den kötü kokular geliyor!

Serin Aksaray sabahında bir telefon aldım. Aksaray’ımızın Merkez’e bağlı Sevinçli Köyü’nden vatandaşlar numarama ulaşmış, beni köye çağırdılar, “Gel başkan gör halimizi” diye. Sesler hem öfkeli hem çaresiz. İkiletmedim, kalktık gittik.

Yok böyle bir kepazelik!
21. yüzyılda Anadolu'nun ortayerinde  Başkent’in dibinde köyün elektriği borçtan kesilince 500 haneli köye su sağlayan hidrofor pompası çalışmamış 5 gündür bir de susuz kalmışlar…
Köydeki kadınlar kapmışlar bidonları, onlarca kişi o soğukta köy çeşmesinde su sırasına girmiş. 
Su hayatın vazgeçilmezi, en temel hak! İnsanlar tuvalete girmeye çekinir olmuş. Banyo yapamıyorlar. Abdest alamıyorlar, Okulda öğrenciler, evlerde insanlar perişan. Bu nasıl bir eziyet yahu?

Gittim köy kahvesine sordum “N’oluyor yahu?” diye. Bir dokundum binden fazla ah işittim. Kulaklarıma inanamadım.

Köydeki suyun tonu 1 liradan 2 liraya çıkıvermiş birden. Köy isyan etmiş yüzde 100 zamma. Ödeyememişler borçlarını. Muhtar elektiriği ödememiş MEDAŞ da gelmiş kesmiş elektriği. 
Ama köylünün korkunç iddiaları var konunun perde arkasıyla ilgili.
 Diyorlar ki “Köy muhtarı kasada 1 trilyona yakın para varken ödemedi elektriği. Güneş paneli yapıldı kullandırmıyorlar bize. Köy’de Afet evi yapıldı 120 haneden 2’şer bin lira toplandı o paralar nerede? En az 40 bin liradan 10’a yakın arsa sattı o paralar da yok ortada. Kasada para olması lazım. Biz eziyet çekiyoruz…” Bu iddiaların bir an önce açıklığa kavuşturulması lazım. Muhtar’ı aradım borcu ödemediler, ben de ödemedim diyor. Ben gelmeden ayrılmış köyden köylü öyle söyledi. Neler oluyor Sevinçli’de? Bu sesi duyun! Biz takip ediyoruz. Bu konu bir an önce açıklığa kavuşmalı ve sorun çözülmeli Yakışmıyor bu memlekete bu yüz karası!"dedi.



Anahtar Kelimeler: Susuz kalan halkı yardım bekliyor
Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Cumartesi 21.9 ° / 9.9 °
Pazar 22.7 ° / 10.8 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri