Tarihi filmlerin mekanı Aksaray

Tarihi filmlerin mekanı Aksaray

Tarihi filmlerin mekanı Aksaray


Son yıllarda onlarca tarihi filmin çekildiği Aksaray harikulade mekanları ve coğrafi özellikleri ile dönem filmlerinin vazgeçilmez adresi olduğunu bir kez daha kanıtladı.

Son olarak geçtiğimiz yıl ilimizde çekimleri yapılan ve 21 Mayıs 2021 Cuma günü ilk bölümü atv'de yayınlanan "Bozkır Arslanı Celaleddin" dizisinde de Aksaray doğal film platosu özelliği ile yine dikkatleri üzerine çekti.


Önceki yıllarda Aksaray'da çekimleri yapılan Osmanlı Subayı, Yunus Emre Aşkın Sesi, Somuncu Baba Aşkın Sırrı, Buğday, Deliler, Hititya: Madalyonun Sırrı, Yitik Kuşlar, Hz. Ömer'in Doğuşu gibi dönem filmlerden sonra Celaleddin Harzemşahın hayatını anlatan "Bozkır Arslanı Celaleddin" filminin de Aksaray'da çekilmesi şehrimizin tanıtımı adına önemli bir gelişme.



"BOZKIR ARSLANI CELALEDDİN" DİZİSİ BEĞENİLDİ
Yapımı ve proje tasarımı 'Diriliş Ertuğrul’ ve ‘Kuruluş Osman’ dizilerinin yapımcısı Mehmet Bozdağ tarafından gerçekleştirilen Türk-Özbek ortak yapımı "Bozkır Arslanı Celaleddin" dizisinin ilk bölümü 21 Mayıs 2021 cuma günü saat 20.00'de Atv'de yayınlandı.



Dizide yenilmez hükümdar Cengiz Han’ın ordularını üst üste mağlup edip, Moğol ordularının yenilemeyeceği efsanesini yerle bir eden, “gerçek bir kahraman ve devlet adamı”. Harzemşahlar Devleti’nin son lideri Celaleddin Harzemşah’ın hayatı anlatılıyor.



Türk dünyasının bugüne kadar yapılmış en hacimli yapımı olan ‘Bozkır Arslanı Celaleddin’in yapım ve proje tasarımını Mehmet Bozdağ; genel yönetmenliğini Metin Günay, yönetmenliğini Kazakistanlı Nurgissa Almurat, sanat yönetmenliğini İran Azerbeycanı’ndan Reza Himmeti üstlenirken; görüntü yönetmenliğini ise Efe Kubilay yaptı. Türkiye, Özbekistan ve Türk dünyasının tanınmış oyuncularının yer aldığı dizinin başrolünü Emre Kıvılcım, Özbekistanlı Yulduz Radjova, Rano Shodiyeva, Rayxoun Ulesanova, Tohir Saidov, Saide Rametova, Gülenay Kalkan Ünlüoğlu üstlendi. Dizinin kadrosunda Türkiye’den Cemal Hünal, Sezgin Erdemir, Ferhat Yılmaz, Kaan Yalçın gibi isimler de yer aldı.


Kamera arkasında 500 kişilik bir ekibin çalıştığı dizinin dijital efektleri Türkiye, İngiltere, Hindistan ve Malezya’dan 200 kişilik bir ekip tarafından hazırlandı.

Kaynak:a haber



Anahtar Kelimeler: Tarihi filmlerin mekanı Aksaray
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Salı 22.7 ° / 13.3 °
Çarşamba 23.6 ° / 12.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri