TBB Başkanı Metin Feyzioğlu´ndan anlamlı paylaşım

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu´ndan anlamlı paylaşım

İbrahim Ergin,´Sabah işçi tulumuyla evden çıkar,yolda okul formasını giyer,okula gidermiş´.

Aksaray´da geçtiğimiz gün ofisinde silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybeden Avukat İbrahim Ergin bugün ailesi,yakınları,meslektaşları ve sevenlerinin omuzunda,dualarla,gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.
 
/resimler/2019-4/30/2322178346518.jpg
 
Avukat İbrahim Ergin´in ölüm haberi şehri adeta hüzne boğdu.Ergin sempatik ve güleryüzlü kişiliği,yardımseverliği ile adeta gönüllerde taht kurmuştu.Avukat Ibrahim Ergin´i Son yolculuğunda sevenleri onu yalnız bırakmadı.Bürokratından esnafina,Avukatından hakimine,yaşlısından gencine,işadamından işçisine tüm sevenleri onu ebediyete omuzlarında dualarla uğurladı.
 
/resimler/2019-4/30/2324053817391.jpg
 
Avukat İbrahim Ergin´in ailesi ve yakınlarını bu acılı  gününde  yalnız bırakmayan isimlerin başında Türkiye Barolar Birliği Başkanı Avukat Prof.Dr. Metin Feyzioğlu oldu.Menfur saldırı haberini alan Feyzioğlu hemen Aksaray´a hareket etti.Aksaray´da Ergin´in ailesine başsağlığı dileyen Feyzioğlu,cenaze törenine katılarak taziyeleri aile ile birlikte kabul etti.Metin Feyzioğlu´nun çok acılı  üzüntüsü yüzüne yansıdı.Cenaze töreninde Feyzioğlu gözyaşlarına hakim olamadı.Gününün tamamını ailenin yanında geçiren Feyzioğlu´nun bu anlamlı ve örnek davranışı gönüllerde yer buldu.Metin Feyzioğlu´nun,saldırı sonrası hayatını kaybeden İbrahim Ergin hakkında sosyal medya hesabında yaptığı paylaşım yürekleri dağladı.
 
/resimler/2019-4/30/2325418981940.jpg
 
 İşte Metin Feyzioğlu´nun sosyal medya hesabından yaptığı o anlamlı paylaşım;
 
Av. İbrahim Ergin... 
 
Hayat çizgisi 1971´de başlıyor, 29 Nisan 2019´da  ekmek teknesi yazıhanesinde sona eriyor.  Eşine şiddet uygulayan bir psikopat katil,  boşanma davasında eşini savunuyor diye İbrahim beyi vuruyor. İki hain kurşun boğazından, iki hain kurşun yüreğinden giriyor. Ardından kendine sıkıyor katil. 
 
Ortaokuldan sonra okula gidebilmek için babasına otosanayiinde çıraklığa başladım demiş İbrahim Ergin. Sabah işçi tulumuyla evden çıkar, yolda okul formasını giyer, okula gidermiş.  Selçuk Hukuk Fakültesi´ni Aksaray´dan dereceyle kazanmış. Dereceyle bitirmiş. Fakülte´de okurken evlenmiş, Mehmet dünyaya gelmiş. 
 
Mehmet, Alp, Raziye. 
Sırasıyla; hekim, diş hekimi ve fizyoterapist yapmış evlatlarını. Onları okutmak için okumuş adeta. Küçük oğlandan yeni torunu olmuş. Tarla tapanla, bağ bahçeyle uğraşacakmış artık. Hep çalışmış, hiç durmamış, dinlenmeye fırsatı olmamış. 
 
Hayalleri vardı Avukat İbrahim Ergin´in. Olmaz mıydı hiç? Hak etmişti hepsini.  Mücevher işler gibi yetiştirdiği evlatlarının başarılarını görmek en büyük ödüldü ona.  Artık huzur istiyordu. Huzur... 
 
Şiddetle yetişmiş, şiddetle şekillenmiş hasta kişilikli biriyle yolu kesişti. Mesleğini yaparken... Mesleğini en iyi şekilde yapmak için alın teri dökerken.  O katil huylunun mağdur eşini,  ona karşı savunurken. 
 
Kader... 
 
Ölüm Allah´ın emri. Ne bir an daha önce ne bir an daha sonra. Tam o anda. Bu doğru elbette. Doğru olmasına doğru da eşrefi mahlukata yani insana bahşedilmiş  en üstün özellik ne? Akıl. O zaman o aklı kullanmak lazım. Yani doğru olanı yapmak için aklını kullanıp çok çalışacaksın. Yok öyle yan gelip yatmak. 
 
Hayırlar Allah´tan, şerler kötü insanlardan. Çünkü şerle mücadele  etmek için aklımız var bizim. 
 
Bakın dostlar, akıl ve akıl yoluyla kavramamız beklenen bilim diyor ki, bir toplumdaki şiddet, bir bütündür. Yalnız bir gruba yönelik şiddeti önlemek diye bir şey yok. İmkansız.  Kadına şiddet. Çocuğa şiddet. Avukata şiddet. Sağlıkçıya şiddet. Stadta şiddet. Sokakta şiddet. Düğün yerinde şiddet.  Hepsi bir bütünün parçası. Hepsiyle top yekûn mücadele  etmek zorundayız. Yoksa başaramayız. 
 
Siyasiler şiddet dilini bırakacak. Bırakmayanı herkes ayıplayacak. 
 
Sosyal medyada yazıp çizenler şiddet dilini bırakacak. Bırakmayanı herkes birden engelleyecek. 
 
Şiddet mağdurunu gören, kınar gibi yapıp sonra ?ama, fakat? demeyecek. 
 
Ana babalar çocuklarına fiziksel veya sözlü şiddet uygulamayacak. Sevecek. Sevdiğini gösterecek. Değer verecek. Değer verdiğini gösterecek. 
 
İnsan sevgisi eğitimi vermek zorundayız. İyi insan olmak için insanı sevmek lazım. Hayvanı sevmeyen insanı da sevmez. Not düşmeyi unutmayalım. 
 
Anaokulundan itibaren kadın erkek ayrımcılığının yanlışlığı eğitimi verilecek. 
 
Erkek, kadına  karşı kendini üstün görerek yetişmeyecek. Erkek üstünlük kompleksiyle hasta kişilik geliştirmeyecek. Erkek sorunlarını asla kaba kuvvetle çözemeyeceğini bilecek. Kadın ne kendini erkeğin karşısında ezik görecek ne çocuğunu ezik yetiştirecek. Hayat müşterek. Ailede herkes bunu yaşayacak. Sevgi diliyle, bağırmadan, sövmeden konuşacak. 
 
Filmlerde, dizilerde Türk aile hayatı sevgiyle, iyilikle anlatılacak.  Şiddet teşvik edilmeyecek. Göğsünü bağrını açmış kabadayılar, psikopat katiller kahramanlaştırılmayacak. İyi insanlar rol model olacak çocuklarımıza. 
 
Yargı, şiddet uygulayana en etkili şekilde müeyyide uygulayacak. Her trajik olayda idam çığırtkanlığı yapılıp, bir şey yapıyormuş gibi poz verilmeyecek.  Mevcut kanunlar etkili bir şekilde ve ayrım gözetilmeksizin uygulanacak. 
 
Özetin özeti; 
İş ciddi. 
Şiddet varsa hukuk yok. 
Hukuk yoksa demokrasi yok. 
Hukuk yoksa devlet yok. 
 
Şiddetle mücadele milli davamız olacak. 
Partiler üstü. 
 
Günlük, gündelik değil... 
Nesiller boyunca sürecek akıllı, uzun soluklu ve kararlı bir mücadele. 
 
Başarabiliriz. 
Yeter ki isteyelim. 
Ve... 
Başlayalım. 
Hemen bugün. 
 
Meslektaşımız Av. İbrahim Ergin beyefendiye Cenab-ı Allah´tan rahmet, kederli ailesine, tüm sevenlerine ve meslektaşlarımıza sabırlar diliyorum.
 
/resimler/2019-4/30/2326241632929.jpg
/resimler/2019-4/30/2326506477183.jpg
/resimler/2019-4/30/2327304602691.jpg


Perşembe 22 ° / 7.8 °
Perşembe 22 ° / 7.8 °
Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri