TBB´den ölüm klavyelerine dava

TBB´den ölüm klavyelerine dava

aksarayhaber68 | aksaray haberleri | aksaray haber | aksaray son dakika haberleri

Türkiye Barolar Birliği, Avukat İbrahim Ergin´in boşanma davasına baktığı kadının kocası tarafından Aksaray´daki ofisinde katledilmesinden sonra sosyal medyada "Hak etmiş ölümü", "Hak yerini buldu", "Avukat ile kalmam. Hâkim, savcı katliam yaparım", "Ben de geberteceğim o üç avukatı, vakti, saati var", "İlk defa iyi bir hedef seçmiş" paylaşımları yapan 6 kişi hakkında dava açılması için suç duyurusunda bulundu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı´na verilen suç duyurusu dilekçesinde, Aksaray´da boşanmak isteyen bir kadının avukatlığını yapan Ergin´in 29 Nisan 2019´da yazıhanesinde görevi başındayken, savunduğu kadının kocası tarafından silahla öldürüldüğü belirtildi. 

HÂKİMLERİ, SAVCILARI BİLE ÖLÜMLE TEHDİT ETTİLER

Dilekçede, bağımsız savunmanın temsilcisi olan Ergin´in öldürülmesi akabinde sosyal medyada bu korkunç katliama ilişkin yapılan paylaşımlara, şu şekilde yer verildi:

Şüpheli Emin Açar isimli kullanıcı: "Valla öyle avukatlar var ki çoktan hak ediyor ölümü adam haklıysa avukat hak etmiş ölümü".

Şüpheli Naciye Şanlı isimli kullanıcı: "Hak yerini buldu. Hiç üzülmedim. Ettiğini buldu. Allah çok büyük. Beddua etmiştik, kabul oldu".

Şüpheli Veysel Eroğlu isimli kullanıcı: "Adaleti savunması gerekenler yalan dolanı savunursa, rant elde ederlerse maalesef böyle durumlarla daha çok karşılaşırız diye düşünüyorum. Önce adalet".

Şüpheli Veziroğlu Yıldırım isimli kullanıcı: "Avukatlık işi hak arama işi değil ki klip uydurma işi? İlk defa bir adam iyi hedef seçmiş ama yanlış karar ben o seviyeye gelsem sadece avukat ile kalmam. Hâkim, savcı, avukat ne varsa katliam yaparım".

Şüpheli Ömer Faruk Dikici isimli kullanıcı: "Bundan sonra avukatlar biraz düşünürsünüz herhalde bedavadan para alacam diye".

Şüpheli Murat Öz Genç isimli kullanıcı: "Bende geberteceğim o üç avukatı ama vakti saati var".

BU SUÇLARI HÂKİMLERE KARŞI İŞLENMİŞ GİBİ SORUŞTURUN

Dilekçede, Avukatlık Kanunu hükümleri uyarınca mesleğe ve meslek mensuplarına yönelik hak ihlallerine karşı avukatlık mesleğini ve meslektaşlarını savunmak ve bu konularda her türlü yasal ve idari girişimlerde bulunmanın Türkiye Barolar Birliği´nin görevleri arasında sayıldığı ifade edildi. Dilekçede, avukatların yargının kurucu unsurlarından olan bağımsız savunmayı temsil ettiği ve kanuna göre avukata karşı işlenen suçlarda, bu suçların hâkimlere karşı işlenmesine ilişkin hükümlerin uygulanacağının açık olduğu belirtildi. Dilekçede, "Avukatlık Kanunu´nun 57. maddesi hükmü çerçevesinde hâkimlere karşı işlenmiş suçlara ilişkin hükümlere tabi olarak soruşturulması gereği ve bu suçlar hâkimlere karşı işlenmiş olsa idi faile ne ceza verilecek ise o cezanın bu fiilleri işleyenlere verilmesi gerektiği de açık kanun hükmüdür" ifadelerine yer verildi.

SUÇLAR VE CEZALARI

Dilekçede, bu paylaşımları yapan şüpheliler hakkında, suçu ve suçluyu övmekten 2 yıla kadar, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılamaktan 1 yıldan 3 yıla kadar, kişinin hatırasına hakaretten 3,5 aydan 2 yıl 4 aya kadar, tehditten 6 aydan 2 yıla kadar hapis istemleriyle dava açılması talep edildi.

Kaynak:Türkiye Barolar Birliği



Anahtar Kelimeler: ölüm klavyelerine dava
Perşembe 22 ° / 7.8 °
Perşembe 22 ° / 7.8 °
Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri