Teknofest 2023 Roket Yarışmasında Heyecan başladı

Teknofest 2023 Roket Yarışmasında Heyecan başladı

Teknofest 2023 Roket Yarışmasında Heyecan başladı


 

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında düzenlenen Roket Yarışması Tuz Gölü Aksaray Atış alanında başladı.  
 

Yarışmanın ilk gününde lise kategorisinde takım yarışmaları gerçekleştirildi. Savunma Sanayi Başkanı Haluk Görgün, Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci, Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer’in de izlediği yarışmada kurulan 5 rampadan roket atışları yapıldı.  
 

Savunma Sanayi Başkanı Haluk Görgün yaptığı açıklamada; yarışmada finallere kalan ekiplerin Aksaray atış alanında başlayan yarışma için roketlerinin montajlarını tamamladıklarını ve fırlatma işlemleri ile yarışmanın başladığını söyledi.  
 

Roket yarışmalarının 4 kategoride yapıldığını aktaran Görgün; “Yarışmaya katılan ekipler ilk günden itibaren çok farklı aşamalardan geçerek ve çok çalışarak bugüne geldiler. Takımlar lise kategorisi, orta irtifa, yüksek irtifa ve zorlu görev kategorisinde yarışacaklar. Gençlerimizde bizde heyecanlıyız. Tüm ekiplerimizi tebrik ediyoruz” dedi.
 

 

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu’da yaptığı açıklamada Aksaray’ın şehir olarak Türkiye Yüzyılına yakışır bir organizasyona ev sahipliği yaptığını söyledi. Her şeyin gençler için olduğunu belirten Vali Kumbuzoğlu; “Bizde gençler kadar heyecanlıyız. Türkiye’nin geleceği gençlere emanet olacak. Bizde Aksaray Valiliği olarak çok önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapıyoruz” dedi.
 

Konuşmaların ardından Savunma Sanayi Başkanı Haluk Görgün, Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci, Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer roket atışları için yarışmaya katılan ekipler ile birlikte geri sayım yaparak atışları başlattılar.  
 

 

 

Roketsan yürütücülüğünde Avrupa'da ilk, dünyada düzenlenen ikinci roket yarışması özelliğine sahip olan yarışmaya katılan yarışmacılar Tuz Gölü Aksaray atış alanında yarışma hakemlerinin gözetiminde roket montajlarını yapıyorlar. Fırlatma rampalarına yerleştirilen roketlerin atışları gerekli güvenlik tedbirlerinin sağlanmasının ardından ateşleniyor.  
 

Aksaray Valiliği ile Aksaray Belediyesi de yarışmaları takip etmeleri ve gelecek yıllarda bu yarışmalara katılmalarını teşvik etmek için düzenledikleri organizasyonla Aksaraylı gençleri yarışma alanında misafir ederek bu yarışmaları takip etmesini sağlıyor.  
 



Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri