TEKZİP YAZISI

TEKZİP YAZISI

TEKZİP YAZISI

´´Aksarayhaber68´´internet sitemizde yer alan 18 Ekim 2018 tarihli ve ´´Göçmen Mahallesi Kurulacak´´başlığı ile yayımlanan ;İç İşleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ile Uluslararası Göç Örgütü(IOM) İş birliğince aralarında Aksaray´ında bulunduğu bazı illerde göçmenlere yönelik yerleşim yerleri oluşturulacağına dair ,kamuoyunu yanlış yönlendirilmeye sebebiyet veren bir haber yayımlanmıştır.

Bu çerçevede;kamuoyunun doğru bilgilendirilmesini sağlamak üzere,ekte gönderilen açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

GÖÇMEN YERLEŞİM TESPİTİ (DTM)PROJESİ

Genel Müdürlüğümüz ile Uluslararası Göç Örgütü(IOM) işbirliğinde yürütülen´´Göçmen Yerleşim Tespiti´´projesi,Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ile Uluslararası Göç Örgütü Türkiye Temsilciliği arasında 9 mart 2017 tarihinde imzalanan niyet beyanı kapsamında yürütülen bir projedir.

Amacı:Türkiye´deki göçmen mevcudiyetini takip etmek,bununla ilgili veri tabanı oluşturmak ve raporlama yapmak için tasarlanmıştır.

Yöntem:Proje iki ana faaliyet üzerinde yürütülmektedir.

1.Temel Yerleşim Yeri Değerlendirmeleri Tespiti

Temel Yerleşim Yeri Değerlendirmeleri Tespiti:GİGM veri tabanında yer alan kayıtlı yabancıların verileri çalışma yapılacak il düzeyindeanonim olarak derlenerek ve IOM ile paylaşılmaktadır.

Akabinde IOM saha personeli tarafından il/ilçe/mahalle düzeyinde muhtarlarla görüşmeler yapılmakta;mahallelerinde bulunan yabancı sayıları ile menşe bilgilerine ulaşmaya çalışılmaktadır.

Nihai aşamada GIGM verileri ile saha verileri karşılaştırılıp rapor hazırlanmakta ve sayılar arasındaki farklılık olan illerde bu durumun nedenleri üzerine değerlendirmeler yer almaktadır.

2.Akım İzleme Anketleri

Doğrudan yabancılarla göröşülerek anket uygulanmaktadır.Anket soruları,menşe ülke,rota,niyet,bölgesel ihtiyaçlar/farklılıklar,hizmete erişim gibi konular üzerinden yerinden edilmiş kişilerin ihtiyaçlarını talep etmeyi amaçlamaktadır.

 

 

 

 



Anahtar Kelimeler: TEKZİP YAZISI
Çarşamba 30.7 ° / 17.4 °
Perşembe 29.8 ° / 17.8 °
Cuma 28 ° / 16.5 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri