TOKİ Aksaray 950 konut projesi yeri ve başvuru şartları belli oldu

TOKİ Aksaray 950 konut projesi yeri ve başvuru şartları belli oldu

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer’in girişimleriyle Aksaray Belediyesi ve TOKİ işbirliğinde dar gelirli ailelere yönelik konut projesi hayata geçiyor. Aksaray genelinde yapılacak 950 konut için başvurular 16 Aralık 2019 tarihinde başlayacak. Müracaatlardan sonra belirlenecek hak sahipleri kira öder gibi konut sahibi olacak.

Belediye Başkanı Evren Dinçer’in seçim vaatleri arasında yer alan Dar Gelirli Ailelere Konut projesi Aksaray’da hayata geçiyor. Yaklaşık 6 aylık süreci kapsayan konut projesinin ön hazırlık çalışması tamamlandı. TOKİ tarafından Aksaray geneline 950 konut yapılacak.

 

Konutların yapılacağı sahada yer alacak sosyal donatılar ve alt yapısı ile ilgili yaklaşık 6 aylık titiz bir çalışma yürüttüklerini açıklayan Başkan Dinçer, “TOKİ ile yaptığımız görüşmelerde konut sahası olarak belirlediğimiz İstiklal Mahallemizde hazinenin dağınık parsellerini bir araya getirerek 156 Bin metrekarelik bir alanı bu projeye tahsis ettik. Belediyemizce imar planı ve 18. Madde uygulamaları tamamlandı. Konutlar 2+1 ve 3+1 tipinde mahalle kültürü ve dokusuna uygun olarak inşa edilecek. Ayrıca Cumhurbaşkanımızın yatay mimari söyleminden yola çıkarak konut planları, zemin artı 4 katı geçmeyecek şeklinde hazırlandı” dedi.

 

Seçim öncesinde dar gelirleri ailelere yönelik konut projesi sözünü verdiğini hatırlatan Başkan Dinçer, açıklamasının devamında; “Belediyemiz ve TOKİ iş birliğinde düşük maliyetle dar gelirli vatandaşlarımızı konut sahibi yapacak çok önemli bir projeyi daha şehrimizde hayata geçiriyoruz. TOKİ tarafından şehrimize 950 konut yapılacağı müjdesini paylaşmak istiyorum. Bu projeden faydalanacak hak sahipleri 20 yıl gibi bir süre zarfında kira öder gibi ev sahibi olacak. Bizler bundan sonra bu projenin takibini yaparak en kısa süre de hayata geçmesi için elimizden geleni yapacağız. Sosyal Konut Projemizin şehrimize şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

Belediye Başkanı Evren Dinçer, konut müjdesine bir yenisini daha ekledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2019 yılının ilk aylarında açıkladığı 50 bin sosyal konut projesi içeresinde yer alan Aksaray Belediyesi-Esnaf Sanatkârlar Odaları Birliği-TOKİ işbirliğinde yapılacak 300 konutluk farklı bir proje ile ilgili çalışmaların da tamamlandığını söyledi. Esnafları ilgilendiren bu projenin ön taksit ödemelerinin TOKİ tarafından alındığını ifade eden Başkan Dinçer, bu proje ile ilgili yakın bir zamanda yapım ihalesinin gerçekleştirileceğini duyurdu. 

 

TOKİ’nin Aksaray’da başlatacağı Sosyal Konut Projesinin başvuruları bankalar aracılığı ile 16 Aralık 2019 - 15 Ocak 2020 tarihleri arasında alınacak. 

 

SOSYAL KONUTLAR İÇİN BAŞVURU ŞARTLARI

  • T.C. vatandaşı olması

  • Projenin bulunduğu il/ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya projenin bulunduğu il veya ilçe nüfusuna kayıtlı olması (3+1 konut tipi hariç)

  • TOKİ’den konut satın almamış olması

  • Kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları üzerine kayıtlı bağımsız konutların bulunmaması

  • Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 5.500 TL 

  • Bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir.

  • Başvuruda bulunanların 25 yaşını tamamlamaları gerekmektedir.



Salı 12.6 ° / 4 °
Çarşamba 14 ° / 4.8 °
Perşembe 10.2 ° / 2.5 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri