TOKİ Aksaray konutları inşaatı neden durdu? Hak sahipleri açıklama bekliyor

TOKİ Aksaray konutları inşaatı neden durdu? Hak sahipleri açıklama bekliyor

TOKİ Aksaray konutları inşaatı neden durdu? Hak sahipleri açıklama bekliyor


Aksaray'da geçtiğimiz yıl içerisinde temel kazılarının başlatıldığı TOKİ 694 adet sosyal konut projesinin inşaatına bir süredir devam edilmiyor.

Aksaray Belediyesi ve TOKİ işbirliğinde dar gelirli aile ve esnaflara yapılan, 694 adet İstiklal mahallesi sosyal konut projesi inşaatının neden durduğu vatandaşlar tarafından merak konusu oldu.

Sosyal Konut projesinin neden durduğuna dair TOKİ İdaresi,Aksaray  Belediyesi ve yüklenici firmanın  konuya açıklık getirmemesi vatandaşları endişelendirdi.

600 takvim gününde hak sahiplerine teslim edilmesi gereken konut projesinde 300 takvim günü geçmesine rağmen sadece temel kazısı yapıldı.

Konut inşaatının durması üzerine  gazetemizi arayan hak sahipleri “Bu proje hem dar gelirli aileler hem de esnaflar için yapılıyor. Esnaf projesi kapsamında bizler 2018 yılında başvuru yaparak başvuru bedelini ödedik.Aradan neredeyse 5 yıl geçti.Yapılan sadece temel kazısı.Bizim mağduriyetini kim giderecek. İhale gecikti, itiraz süresi dediler, yer belli değil dediler. Tam çalışmalar başladı. Ama tekrar inşaatın yapımı durdu.Böyle önemli bir projenin durdurulması konusunda  TOKİ,Aksaray  Belediyesi ve yüklenici firma  bilgilendirme yapmıyor.Bu proje  yapboz oyununa döndü.694 aile ev sahibi olacağı günü bekliyor. Bu işin sonu ne olacak” diyerek yaşananlara tepki gösterdi.



Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri