Toki´den esnafa ucuz ev müjdesi

Toki´den esnafa ucuz ev müjdesi

aksarayhaber68 | aksaray haberleri

TOKİ´den piyasa şartlarında kazançlarından artırarak ev sahibi olamayan esfanlara özel konut ve dükkan yapılacak.

 TOKİ  esnaf projesinde esnaflar kira öder gibi ucuz taksitlerle bulunduğu ilde ev sahibi olma imkanına sahip olacak.Esnaf TOKİ Konutları kampanyası kapsamında tüm esnaflar TOKİ´nin hayata geçirdiği tüm projelerdeki dükkanları kiralayabilecek.

 Esnafların bu projeden yararlanabilmeleri için başvuruda bulunmaları yeterli olacak. Başvurular  TESK´in internet sayfasından ve tüm illerin Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliklerinden yapılabilecek. Konutlar 2+1 (86m2) ve 3+1 (128) m2 olacak.

Aksaray´da ön talep toplama başvuruları Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği´ne yapılabiliyor.İsteyen TESK´in internet sayfasındanda başvuru yapabilecek.Başvurular 9 Temmuz-10 Ağustos tarihleri arasında yapılacak 

Aksaray´da bu proje için Ereğlikapı Mahallesinde hazineye ait olan  14 bin 301 metrekare alanda projelendirme çalışması tamamlandı.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, TOKİ´nin esnafı kira öder gibi imkanlarla ev sahibi yapacağını açıkladı.

Esnafın geleceğinin garanti altına alınacağını belirten Bendevi Palandöken, yaptığı açıklamada "Evsiz esnaf kalmayacak,Normal piyasa şartları da kazançlarından artırarak bir ev sahibi olamayan esnafımıza TOKİ bu proje ile ev yapacak. Esnafımız kira öder gibi ucuz taksitlerle ikamet ettiği  ilde evini alacak. Böylece esnafın geleceğini garanti altına alacağız. Esnaf dükkanının üstünde oturabilecek. Esnaf ve sanatkarımız başvuruları, TESK´in internet sayfasından ve tüm illerimizde Esnaf ve Sanatkar Odalan Birlikleri´nden yapabilecekler. Bir sonraki aşamada hedefimiz yanımızda çalışan çırak ve kalfaları da ev sahibi yapmaktır."dedi.



Anahtar Kelimeler: Toki esnafa ucuz müjdesi
Çarşamba 30.7 ° / 17.4 °
Perşembe 29.8 ° / 17.8 °
Cuma 28 ° / 16.5 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri