Türk Polis Teşkilatı 173 Yaşında -aksarayhaber68

Türk Polis Teşkilatı 173 Yaşında -aksarayhaber68

aksaray haberleri | aksarayhaber68

Türk Polis Teşkilatı 173 yaşında
 
15 Temmuz Milli İrade Meydanında Emniyet Müdürü Ali Karabağ ve Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Niyazi Turgay´ın Atatürk Anıtına çelenk sunduğu kutlamalar; saygı duruşu ardından İstiklal Marşı söylenmesi ile başladı.
Emniyet Müdürü Ali Karabağ törende yaptığı konuşmasında; emniyet teşkilatının halkın güvenle sığındı bir şefkat kapısı olduğunu söyledi.
Karabağ; polis teşkilatının toplumda huzur ve düzen ortamının sağlanması, kamu düzeninin korunması, suç önleyici tedbirlerin alınması ve faillerin adalete teslim edilmesi gibi hayati öneme haiz görevleri yerine getirdiğini ifade ederek şöyle konuştu : ?Hukukun üstünlüğü, insan haklarına saygıyı ve demokratik toplum düzeninin devamını kendine ilke edinen, Anayasa ve yasalara sadakatla gece, gündüz fedakârca görev yapan emniyet teşkilatımız vatandaşlarımızda omuz omuza geçen 173 yılın bilgi ve tecrübesiyle hizmet kalitesini her geçen gün arttırmaktadır.? dedi.
Şehit Önder Güzel Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Niyazi Turgay ise yaptığı konuşmasında devlet otoritesinin en güçlü koruyucusu olan ve 173 yıl önce kurulan teşkilatın kat ettiği mesafeyi hep birlikte yaşadıklarını ve gördüklerini söyledi.
Turgay Aksaray Şehit Önder Güzel Polis Meslek Eğitim Merkezi olarak köklü gelenekleri olan emniyet teşkilatına okulun açıldığı 1995 yılından bugüne kadar 10 bin 316 öğrenci mezun verdiklerini şu anda eğitim gören 835 öğrenci ile birlikte toplamda 11 bin 151 polis memuru yetiştirmiş olacaklarını söyledi.
 Daha sonra gösterdiği üstün başarıları nedeniyle yılın polisi seçilen Emniyet Müdürlüğü ve Polis Eğitim Merkezinde çeşitli şubelerde çalışan polis memurlarına teşekkür belgesi ve hediyeler takdim edildi.
Törende ayrıca Türk Polis Teşkilatının 173 kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.  Tören polis araçlarının kortej geçişi ve bomba arama köpeğinin yaptığı gösteri ile sona erdi.
Törene Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Aylin Kızıldere Yalçınkaya, İdare Mahkemesi Başkanı Osman Erkan, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yusuf Şahin, Baro Başkanı Beytullah Coşkun, Jandarma Komutanı Vekili Binbaşı Emin Ay, siyasi parti temsilcileri kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

 



Perşembe 22 ° / 7.8 °
Perşembe 22 ° / 7.8 °
Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri