Türkiye Cumhuriyeti´nin Güçlenmesi İçin Azimle Çalışacağız

Türkiye Cumhuriyeti´nin Güçlenmesi İçin Azimle Çalışacağız

Türkiye Cumhuriyeti´nin Güçlenmesi İçin Azimle Çalışacağız

Türkiye Cumhuriyeti´nin Güçlenmesi İçin Azimle Çalışacağız

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayhan Özçifçi, Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ü, ebediyete irtihalinin 79´uncu yıldönümünde saygı, dua ve rahmetle andıklarını söyledi.
- Atatürk Büyük Bir Önder ve Devlet Adamıdır -
Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü tarafından düzenlenen ?Atatürk´ü Anma Konseri? ASÜ Konferans Salonu´nda, öğrenciler ve akademisyenlerin katılımı ile gerçekleştirildi. Etkinliğin açılışında konuşan Rektör Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Özçifçi, Atatürk´ün 1919´da Samsun´a çıkarak başlattığı istiklal mücadelesini, 1923´te Ankara´da Cumhuriyet´i kurarak zafere ulaştıran ve adını tarihe yazdırmış kahraman bir asker, büyük bir önder ve devlet adamı olduğunu belirtti. Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün bu ülkenin ve milletin ortak değerlerinden birisi olduğuna dikkat çeken Prof. Özçifçi, ?Onun hatırasına sahip çıkmak; bağımsızlığımıza, vatanımıza, bayrağımıza, cumhuriyetimize ve ülkemizin bin yıllık medeniyet birikimine Kurtuluş Savaşı ruhuyla sahip çıkmayı gerektirir. Kahraman milletimiz de 15 Temmuz´da, bir grubun ihaneti karşısında sergilediği asil direnişle, ülkemizin bu kazanımlarını canı pahasına muhafaza edeceğini tüm dünyaya göstermiştir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ülkemizin istikrarlı bir şekilde büyümesi, demokrasi standartlarımızın yükselmesi ve Gazi Mustafa Kemal´in ?En büyük eserim´ dediği Cumhuriyetimizin güçlenmesi için azimle çalışmaya devam edeceğiz? dedi.
- ASÜ Müzik Bölümü Korosu 11 Eser Seslendirdi -
Törende konuşan ASÜ Atatürkçü Düşünce Topluluğu Başkanı Emircan Sapankaya da, Atatürk´ün, emperyalist işgale karşı vermiş olduğu bağımsızlık ve özgürlük mücadelesiyle, işgal altındaki bütün ulusların umudu olduğunu belirtti. Sapankaya, Mustafa Kemal Atatürk´ün, bir Türk gencinin yaşamını onurlandıracak en asil rehber olduğuna da dikkat çekti. Yapılan konuşmaların ardından Müzik Bölümü akademisyenleri ve öğrencilerinden oluşan koro, 11 eser seslendirdi. ?Ulu Atatürk,? ?Atatürk Ölmedi,? ?Atam,? ?İstiklal Güneş Gibi,? ?10 Kasım,? ?Mustafa´m,? ?Yaşa Mustafa Kemal Paşa,? ?Hoş Gelişler Ola,? ?Daha Yakın Atam,? ?İzindeyiz Yüce Atam,? ?Biz Atatürk Gençleriyiz? isimli eserler, katılımcıların da eşliği ile başarılı şekilde icra edildi.
15 Temmuz Milli İrade Meydanı´nda düzenlenen anma etkinliklerinin ardından salona gelen Rektör Şahin de, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.



Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Cumartesi 21.9 ° / 9.9 °
Pazar 22.7 ° / 10.8 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri