Türkiye´de 20 yıldır bitirilemeyen yol:Konya-Aksaray Karayolu

Türkiye´de 20 yıldır bitirilemeyen yol:Konya-Aksaray Karayolu

aksarayhaber68 | aksaray haberleri | aksaray haber | aksaray son dakika haberleri

TÜRKİYE´DE 20 YILDIR BİTİRİLEMEYEN YOL KONYA-AKSARAY YOLU
 
Yaklaşık 20 Yıldır ve Özellikle de Aksaray il sınırları içerisinde kalan kısmı, Her yaz dönemi Yapımı ve Onarımı bitirilemeyen Bölgenin çilesi Konya-Aksaray yolu Yine bir Yaz Ayı ve Pancar Sezonu öncesi Klasiği Olarak Tek şeride düşürüldü. 
 
/resimler/2019-8/19/1026588530226.jpg
 
 Sultanhanı İlçe Giriş çıkışının bulunduğu trafik ışıklarının olduğu alandan İlçeye giriş ve Ana yola çıkış büyük çile ve tehlikeye dönüştü. Geçtiğimiz Hafta sonu Kapatılıp  Tek şeride düşürülen ve Aynı günün akşamı da 2 aracın çarpıştığı, bir aracın takla attığı ve şans eseri araçta bulunan ailenin kazayı hafif sıyrıklarla atlattığı Koya-Aksaray yolu, Konya istikametinden Aksaray istikametine doğru Sultanhanı ilçe girişinden itibaren 7 Kilometreye yakın bir yol tek şeride düşürüldü.
 
Özellikle Sultanhanı ilçe girişi ve Yeşiltömek Yolu tarafı da dahil olmak üzere Anayoldan karşıya geçebilmek ve yola çıkabilmek büyük sorun oldu. Yaz dönemi olması nedeniyle çok yoğun olan trafikte kaza yapmadan yola çıkabilmek büyük şans. Özelliklede Sultanhanı ilçe girişinden anayola çıkmak isteyen araç sürücüleri Konya istikametinden gelen araçların Yolun kıvrımı ve Ağaçlardan dolayı Görünmediğini Belirterek Büyük Bir Kaza Olmadan Önlem Alınmasını İstediler.
 
Yolun kapatılan kısmına kum dökülmesi yolun uzun bir süre daha kapı kalacağının habercisi olarak değerlendirildi. Özellikle Yakın zamanda başlayacak Pancar söküm sezonu öncesi yolun tamamlanamaması durumunda çok büyük sorun olacağı ve Fabrikaya Pancar götürecek olan araçlarında trafiğe çıkması ile oluşacak yoğunluğun tek şeritli yolda büyük kazalara davetiye çıkartmasından endişe ediliyor.
 
/resimler/2019-8/19/1027320562097.jpg


Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Pazar 19.6 ° / 6.5 °
Pazartesi 21.9 ° / 9.1 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri