Türkiye’den İhraç edilen kamyonların büyük bir kısmı Aksaray’da üretiliyor

Türkiye’den İhraç edilen kamyonların büyük bir kısmı Aksaray’da üretiliyor

Türkiye’den İhraç edilen kamyonların büyük bir kısmı Aksaray’da üretiliyor

Türkiye’den İhraç edilen kamyonların büyük bir kısmı Aksaray’da üretiliyor.
 

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu;  

“1986 yılından itibaren Aksaray’da üretilen yıldızlı kamyonlar şehrimize, ülkemize büyük katkılar sağlamaya devam ediyor”
 


 

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası’nı ziyaret etti. Fabrika Müdürü Prof. Dr. Ulf Raese ile bir araya gelen Vali Kumbuzoğlu fabrika ile ilgili bilgi aldı.
 

 

Fabrika müdürü Prof. Dr. Ulf Raese, Mercedes-Benz kamyon fabrikasının Aksaray’da kurulduğu günden günümüze kadar 350.000 adet kamyon ürettiğini, Aksaray Kamyon fabrikasında üretilen kamyonların Avrupa ülkelerine ihraç edildiğini vurgulayan Raese, Mercedes Benz Aksaray Kamyon fabrikasının Aksaray’da 10 firma ile iş birliği yaptığını belirtti.  
 

 

Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu daha sonra 2.300 kişinin istihdam edildiği kamyon fabrikasında üretim bantlarını gezdi.  
 

 

Vali Kubuzoğlu, 1986 yılında Aksaray’da kurularak üretime geçen Aksaray fabrikanın Aksaray’ın gözbebeği olduğunu ifade etti. Türkiye’de özelde Aksaray’da üretilerek yurt dışına ihraç edilen kamyonların büyük bir kısmının  Aksaray da üretilmesinin ve ihraç edilmesinin gurur verici olduğunu ifade eden Vali Kumbuzoğlu; “Aksaray kamyon fabrikası koordineli birçok firma ile azimli çalışarak Türkiye ekonomisine, Aksaray da istihdamına çok büyük katkı sağlarken kalifiyeli teknik personel de kazandırmaktadır. “dedi.
 

 

Vali Kumbuzoğlu Fabrika Müdürü Prof. Dr. Ulf Raese ve diğer idarecilere teşekkür ederek daha nice başarılara imza atacaklarına inandığını belirtti.
 

Ziyarette İŞKUR Müdürü Mahmut Akkuş, Sanayi ve Teknoloji Müdürü Refik Tezcan hazır bulundu.
 



Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri