Üst geçitten ´geçen´ yok!Öğrenciler ölümle burun buruna

Üst geçitten ´geçen´ yok!Öğrenciler ölümle burun buruna

Üst geçit mi süs geçit mi?

Aksaray-Adana karayolu üzerine yapılan üst geçitler, yaya ve yurt öğrencilerini korumak adına yapılsa da beklendiği gibi rağbet görmüyor.Aksaray-Adana  Karayolunda öğrenci yurtlarının yoğun olarak bulunduğu yerleşkede,yolun karşı tarafındaki tesislere geçmek isteyen yurt öğrencileri  üst geçit yerine yoğun araç trafiğine rağmen karayolu üzerinden geçmeyi tercih ederek,ölümle burun buruna yaşıyorlar.
 
 Özellikle iftar saatlerinde,yurt binası karşısında bulunan tesislere geçmek isteyen öğrenciler,yurt binasına 300 metre mesafedeki üst geçidi kullanmayarak,bariyerler üzerinden atlayarak kazaya davetiye çıkarıyorlar.
 
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ SEVGİ BU YOLDA YAŞAMINI YİTİRDİ
 
/resimler/2019-5/23/2254433534742.jpg
 
 
 
Aksaray Üniversitesi (ASÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Maliye Bölümü üçüncü sınıf öğrencisi 21 yaşındaki Sevgi Önder, Aksaray-Adana Karayolu´nda meydana gelen elim bir trafik kazasında hayatını kaybetti.
 
Kaldığı yurda gitmek isterken ,bir otomobilin çarpması neticesinde meydana gelen kazada  Sevgi Önder hayatını kaybetmiş,ailesi ve arkadaşları büyük bir üzüntü yaşamıştı.Acı haberin ardından Sevgi Önder için, ASÜ İİBF önünde bir tören düzenlenmiş,  Sevgi Önder´in cenazesi, dualar ve gözyaşları içerisinde memleketi Kırıkkale´ye uğurlanmıştı.
 
/resimler/2019-5/23/2255479317232.jpg
 
 
 
 
Yaşanan bu üzücü kazanın ardından,yurt öğrencileri üst geçidi kullanmak yerine halen araç trafiğinin yoğun olduğu yerden karşıya geçerek adeta kazaya davetiye çıkartıyorlar. Canlarını hiçe sayarak ısrarla üst geçidi kullanmak yerine araçların geçtiği karayolunu kullanarak,bariyerlerden atlayan öğrenciler tehlikenin farkında olmadan ve korkmadan karşıdan karşıya geçiyorlar.
 
/resimler/2019-5/23/2307005111573.jpg
 
KARAYOLUNDAN GEÇİŞLERİ ENGELLEMEK İÇİN TEL ÖRGÜ YAPILMALI
 
Yurt binalarına 300 metre uzaklarındaki karayolları tarafından yapılan üst geçitler yerine, karayolunun ortasındaki çelik bariyerlerden atlayarak,canlarını tehlikeye atmaya devam eden öğrenciler için,karayolundan karşıya geçişi engelleyecek tel örgülerin yapılması,olası kazaların önlenmesi için alınabilecek önlem olarak hayata geçirilmesi bekleniyor.
 


Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Cumartesi 21.9 ° / 9.9 °
Pazar 22.7 ° / 10.8 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri