Uyuşturucu can aldı - aksarayhaber68

Uyuşturucu can aldı - aksarayhaber68

Aksaray´da uyuşturucu kullanan genç hayatını kaybetti

5 Arkadaş uyuşturucu aldı, biri hayata veda etti
 
Son yıllarda giderek artış gösteren uyuşturucu bağımlılığına karşı pek çok tedbirler alınmasına rağmen bir türlü önüne geçilemediği biliniyor. Gerek eğitim alanlarında gerekse sağlık alanında uyuşturucudan uzak durulması yolunda yapılan çalışmalar istenilen hedefe varamadığını gösteriyor.
Ortaköy Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi 12.sınıf öğrencisi Ersin Durak 5 arkadaşıyla birlikte Devedamı köyünde bir evde bir araya geldiler. Temin edilen uyuşturuculardan hepsi de almaya başladı. Ersin Durak dozunu kaçırmış olacak ki fenalaşarak öldü. Hayatının baharında dünyaya veda eden gencin bu durumu çevrede üzüntüyle karşılandı. Cenazesi Ortaköy´de defnedildi.
Diğer yandan uyuşturucu ile ilgili yayınlanan raporlar, Türkiye´de uyuşturucu kullanım yaşının 9´a kadar indiğini, daha sıklıkla da okulu terk eden öğrencilerin bu tuzağa düştüğünü göstermektedir. Uyuşturucu kullanmaya başlamada çoğunun sigara kullanma alışkanlığının etkili olduğu varsayılmaktadır. Nitekim, okul önlerinde, caddelerde sigara kullanan küçük çocuklar ve gençlerin varlığı herkesce bilinmektedir.
Avrupa´da da uyuşturucu ile mücadelenin arttığı, önlemlerin alındığı, özel tedavilerin sağlandığı gözlenirken, yapılan araştırmalar ve açıklanan raporlarda ülkemizde ki durumun Avrupa´daki kadar iç açıcı olmadığı, çocuklarımızın ve gençlerimizin yeterince korunamadığı raporlarda bahsedilmektedir


Salı 24.7 ° / 10.7 °
Çarşamba 30.7 ° / 17.4 °
Perşembe 29.8 ° / 17.8 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri