Uyuşturucu ile etkin mücadele için muhtarlar bilgilendirildi

Uyuşturucu ile etkin mücadele için muhtarlar bilgilendirildi

aksarayhaber68 | aksaray haberleri | aksaray haber | aksaray son dakika haberleri

Uyuşturucu ile etkin mücadele için muhtarlar bilgilendirildi

Uyuşturucu ile etkin mücadele, toplumun her kesiminin bilinçlendirilmesi bu konuda mesuliyet sahibi herkesin bu mücadeleye katkı sunmasının amaçlandığı Uyuşturucu ile Mücadele Koordinasyon Toplantısı Aksaray Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Aksaray Valisi Ali Mantı Başkanlığında köy ve mahalle muhtarlarına yönelik düzenlenen toplantıya Belediye Başkan Vekili Süleyman Canbulut, Emniyet Müdürü Ali Karabağ, İl Jandarma Komutanı Albay Fuat Anık, Vali Yardımcısı Şahin Bayhan, İlçe Kaymakamları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve kamu kurumları müdürleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından İçişleri Bakanlığınca hazırlanan Uyuşturucu ile Mücadele Ulusal Strateji Belgesi ve Eylem Planı kapsamında yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirme sunumu yapıldı.

Programda daha sonra Yeşilay Aksaray Koordinatörü Gülşen Çelebi tarafından bağımlılıkla mücadelede Yeşilay´ın yaptığı çalışmalar ve zararlı alışkanlıklara karşı yürütülen projeler hakkında muhtarlara bilgi verildi.

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş Mehmet Kurt, Aksaray Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürü 3. Sınıf Emniyet Müdürü Sadettin Bircan tarafından Jandarma ve Polis sorumluluk bölgelerinde uyuşturucu ve bağımlılık yapan maddelerle mücadelede yapılan çalışmalar, operasyonlar sonucunda ele geçirilen maddeler ile adli işlem yapılan ve tutuklanan kişi sayıları hakkında bilgiler verildi. Aksaray´da verilen mücadelenin etkin şekilde sürdürüldüğü ve alınan önlemler ve şok operasyonların devam edeceği bildirildi.

Muhtarlarında mücadelenin etkinliği ve başarısı için vatandaşların bilinçlendirilmesi, mahallelerinde bağımlılık yapıcı maddelerin ticareti veya kullanımına yönelik bilgileri güvenlik güçlerine bildirmelerinin önemi vurgulandı.

Aksaray Valisi Ali Mantı yapılan sunumların ardından yaptığı konuşmasında; her türlü mücadelenin ilk önce kişinin kendi nefsinde başladığını söyledi.

Teknolojideki ilerlemeler ve imkânların gelişmesine dikkat çeken Vali Ali Mantı; ?Şehirleşme ve medeniyetin her alanda gelişmesi bir takım sıkıntıları da beraberinde getirdi. Eskiden büyüklerimize karşı çekinme vardı. Şimdi hiç olmaması gereken şeyler toplumun önünde oluyor. Ülke olarak dünyada hak ettiğimiz yeri alabilmemiz için nesillerimizin iyi yetiştirilmesi lazım. Bu yetiştirme tarzı evde, okulda başlar. Son zamanlarda yanlış bir algı oluştuğunu görüyoruz. Küçücük bir şey olduğu zaman devlet yapsın anlayışı.  Devlet her zaman görevini yapıyor, yapmaya devam edecek. Şahsi mesuliyet ve sorumluluğumuzda ciddi sıkıntılar var. Kamu görevlisinden, muhtara, müdürlerimize çevrede faaliyet gösteren nefes alıp veren hepimize çok ciddi sorumluluklar düşüyor.? dedi.

 

Seçim Güvenliği Toplantısı

Seçim Güvenliği Toplantısı köy ve mahalle muhtarlarının katılımıyla Aksaray Kültür Merkezinde düzenlendi. Toplantıya Aksaray Valisi Ali Mantı, Belediye Başkan Vekili Süleyman Canbulut, Emniyet Müdürü Ali Karabağ, İl Jandarma Komutanı Albay Fuat Anık, Vali Yardımcısı Şahin Bayhan, İlçe Kaymakamları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve kamu kurumları müdürleri katıldı.

Vali Ali Mantı 31 Yerel Yönetimler seçimlerinin huzurlu güvenli Türk Milletine ve Türk Devletine yakışır şekilde sonuçlanacağına inandığını söyledi.

Seçim sürecine kadar belirlenen kurallar çerçevesinde hareket edilmesinin önemini belirten Vali Ali Mantı; ?Adaylar mücadele şartlarını ortaya koyar. Allah nasip ederse kazanırsın veya kaybedersin bu nasip işi. İnsan için olanda da olmayanda da hayır vardır. Özelde Aksaray, genelde Ülkemizin birliğe, beraberliğe, kaynaşmaya, dayanışmaya ihtiyacımız var. Fitneden, hasetten, hasetten toplumun değerlerine berhava etmekten hepimizin kaçınması lazım. Önemli olan birliğimizin düzenliğimizin bozulmamasıdır´ dedi.

Toplantıda Güvenlik Şube Müdürü Muhsin Erdoğan tarafından 31 Mart Yerel Seçimlerinde muhtar adaylarının seçimle ilgili propaganda ve diğer kurallarla ilgili yapabilecekleri çalışmalar açıklandı. Yüksek Seçim Kurulu tarafından yapılan açıklamalar ve genelgeler doğrultusunda hareket edilmesine özen gösterilmesini isteyen Erdoğan, İl merkezi ve İlçelerde seçim koordinasyon merkezlerinin kurulduğunu ifade etti.

-Vali Ali Mantı´ya ?Hayırlı Olsun´ ziyaretinde bulundular

Aksaraylı işadamı Muhammet Aktaş, Bingöl İl Genel Meclis Üyesi Tayyip Kaya beraberinde işadamı İrfan Aslan ile birlikte Vali Ali Mantı´ya ´Hayırlı Olsun´ ziyaretinde bulundular. Valilik makamında kabul ettiği misafirleri ile bir süre sohbet eden Vali Ali Mantı ziyaretlerden duyduğu memnuniyeti belirterek misafirlerine teşekkür etti.

-Görme Engelliler Dernekleri ve Spor Kulüplerinden Vali Ali Mantı´ya ziyaret

Aksaray Somuncu Baba Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Ramazan Dağ, 68 Aksaray Görme Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Yusuf Çıtak beraberinde Dernek Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Vali Ali Mantı´ya ziyarette bulundular.

Valilik makamında kabul ettiği dernek başkanları ve üyeleri ile bir süre görüşen Vali Ali Mantı, derneklerin faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

7-14 Ocak Görme Engelliler Beyaz Baston Haftası kapsamında ziyarette bulunan dernek temsilci ve spor kulübü sporcularına ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Vali Ali Mantı´yı çalışmalarında başarılar diledi.  

-Birlik Vakfı Aksaray Şubesi yöneticilerinden Vali Ali Mantı´ya ziyaret

Birlik Vakfı Aksaray Şube Başkanı Zeyit Düzgün beraberinde Vakıf Yönetim Kurulu Üyelerinden oluşan heyet ile Vali Ali Mantı´ya ´Hayırlı Olsun´ ziyaretinde bulundu.

Valilik makamında kabul ettiği Düzgün ve beraberindeki heyet ile bir süre görüşen Vali Ali Mantı ziyaretleri ve iyi dileklerinden dolayı misafirlerine teşekkür etti.

 

-OSB Yönetim Kurulu Toplantısı

Aksaray Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Toplantısı Vali  Ali Mantı Başkanlığında Ticaret ve Sanayi Odasında yapıldı.

Toplantıya OSB Yönetim Kurulu Üyeleri İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cüneyt Göktaş, OSB Müdürü Ayhan Ermiş katıldı.

Gündemde yer alan konuların görüşüldüğü toplantıda OSB´de yatırımlarını tamamlayan müteşebbislerin tapu talepleri ile OSB´nin sorun ve ihtiyaçları doğrultusunda yapılacak çalışmalar değerlendirildi.



Cuma 28 ° / 16.5 °
Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri