Vali Ali Mantı´nın"8 Mart Dünya Kadınlar Günü"Mesajı

Vali Ali Mantı´nın

aksarayhaber68 | aksaray haberleri | aksaray haber | aksaray son dakika haberleri

8 Mart Dünya Kadınlar Günü? hayatın temel alanları olan eğitim, sağlık, çalışma hayatı, siyaset ve karar alma mekanizmalarına katılım açısından, kadınlarımızın da erkeklerle eşit düzeyde fırsat eşitliğine sahip olma hakları konusunda yapılan çalışmaların gereğini ve önemini bizlere bir kez daha hatırlatmaktadır.

           Ülkemizdeki tarihi seyrine baktığımızda; Kurtuluş Savaşı mücadelemizde cephede savaşan, erkeğine mermi taşıyan Türk kadını, Cumhuriyetimizin kurulmasıyla  birlikte  öncelikle seçme ve seçilme hakkını elde etmiş ve  birçok Avrupa ülkesinden önce  siyasal, sosyal ve ekonomik  alanda eşit haklara sahip olmuştur.

İnsan hak ve özgürlüklerinin gelişmesi, demokrasi kültürünün yerleşmesi ile kadınlar, eğitimden bilime, sanattan siyasete hayatın her alanında başarı ile yerini almaktadır. Aile kurumunun temel taşı, değerlerimizin temsilcisi, taşıyıcısı ve koruyucusu olan kadınlarımız, sosyal ve ekonomik hayattaki bu başarıları kadar yetiştirdikleri nesillerle de geleceğimizin şekillenmesine herkesten daha çok katkıda bulunmaktadır. 

?Cennet annelerin ayakları altındadır? buyruğuna bizleri muhatap kılan bir anlayışın mensupları olan bizler, bugüne kadar kadınlara yönelik her türlü şiddetin, ayrımcılığın ve istismarın karşısında olduğumuz gibi bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. 

           Bu duygu ve düşüncelerle fedakârlığın, sevginin ve asaletin kaynağı olmuş kadınlarımızın  ?8 Mart Dünya Kadınlar Günü? nü kutlarken, kadın haklarının iyileştirilmesi amacıyla yapılan her türlü çalışmanın artarak devam etmesini diliyor, yürekleri sürekli sevgi dolu, merhamet dolu başta şehit ve gazi anneleri ile şehit ve gazi eşleri olmak üzere tüm kadınlarımıza saygılarımı sunuyorum.




                                                                                                                          

                                                                                                                              



Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Cumartesi 21.9 ° / 9.9 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri