Vali Göktan ?Çocuklar bizim herşeyimiz?

Vali Göktan ?Çocuklar bizim herşeyimiz?

aksarayhaber68 | aksaray haberleri | aksaray haber | aksaray son dakika haberleri

Valilik makamında çocuklara seslendi

Vali Göktan ?Çocuklar bizim herşeyimiz?

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlamaları kapsamında Cumhuriyet İlkokulu öğrencilerinden oluşan heyet Valimiz Ali Mantı´ya ziyarette bulundu. Valilik makamına oturan Fazıl Mehmet Göktan yaptığı açıklamada Aksaray´ın bölgenin en güzel illerinden birisi olduğunu söyledi.

 

/resimler/2019-4/22/1137493769514.jpg

Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, Okul Müdürü Mehmet Aras ve öğrencilerden oluşan heyeti Valilik makamında kabul eden Valimiz Ali Mantı Türkiye Büyük Millet Meclisi`nin açılışının 99´uncu yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı´nı kutladı.

Valimiz Ali Mantı Valilik makamını 4-B sınıfı öğrencisi Fazıl Mehmet Göktan´a devrederek Aksaray ile ilgili düşüncelerini açıklamasını istedi.

Aksaray´da eğitim koşullarının en iyi şekilde sunulması için gayret gösteren Vali Ali Mantı ve Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal´a teşekkür ederek açıklamasına başlayan Vali Fazıl Mehmet Göktan kentin ekonomik, sosyal ve eğitim alanında ülkemizin en önde olan iller seviyesine yükseltilmesi için hep birlikte çalışacaklarını ifade ederek: ?Bu konuda Valilik makamı olarak üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yerine getireceğiz? dedi.

Şehirde kütüphane ve parkların sayısı yetersiz olduğunu kaydeden Vali Göktan; ?Var olan çocuk parklarında da geleneksel oyunların oynanabileceği alanlar yok. Bu çocuklar açısından üzücü bir durum. Bu yüzden geleneksel oyunların unutulmaması adına var olan parklara geleneksel çocuk oyunlarının oynanacağı alanlar yapılabilir. Çocuklar bizim her şeyimiz. Bizler onların güvenliğini çok önemsiyoruz. Parklarda oluşabilecek olumsuzluklara karşı da emniyet müdürlüğünce gerekli tedbirlerin alınması konusunda da hassas olacağız? dedi.

Aksaray Emniyet Müdürü Ali Karabağ ile telefonla görüşen Vali Göktan talimatlarını Emniyet Müdürü Karabağ´a iletti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Aksaray Valisi Ali Mantı Türkiye Büyük Millet Meclisi´nin 23 Nisan 1920 günü açılması ile millet egemenliğinin resmen hayata geçirildiğini, bu önemli gün Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından, millet egemenliğini sonsuza kadar koruyacak olan çocuklara armağan edildiğini söyledi.

 Çocuklarımıza daha güzel, daha yaşanabilir bir ülke ve dünya bırakmak, onları geleceğe hazırlamak herkesin üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi ile mümkün olacağını kaydeden Vali Ali Mantı, ?Çocuklarımızı ülkesini, milletini seven, bunun için çalışıp üreten insanlar olarak yetiştirmek, bizlere düşen en önemli görevlerdendir? dedi.

Valimiz Ali Mantı bir süre sohbet ettiği çocuklara çeşitli hediyeler vererek eğitim hayatlarında başarılar diledi.

 

/resimler/2019-4/22/1138164552519.jpg



Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Cumartesi 21.9 ° / 9.9 °
Pazar 22.7 ° / 10.8 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri