Vali Pekmez Uyardı!

Vali Pekmez Uyardı!

Aksaray Haberleri | aksarayhaber68 | aksaray son dakika haberleri

Vali Pekmez´den uyarı:
 
?Ders kitapları ücretsiz dağıtıldı. Kaynak kitap ve eğitim materyalleri alınmasına zorlayan veya ücret isteyenler adli, idari ve disiplin işlemi ile karşılaşacak?
 
Aksaray Valisi Aykut Pekmez Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullarda ders kitaplarının öğrencilere ücretsiz olarak dağıtımlarının yapıldığını, bunun dışında öğrencilere yardımcı kaynak kitap ve diğer eğitim materyallerinin alınmasını istemenin veya alınmasına zorlayıcı tutum içerisinde bulunulmasının adli, idari ve disiplin işlemi başlatılma nedeni olacağını bildirdi.
 
Öğrenci ve velilerine bu tür maddi külfet oluşturacak uygulamalardan kaçınılması gerektiğini belirten Vali Pekmez; önceki yıllarda da Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerekli uyarıların yapıldığını ancak son günlerde artan şikâyetler değerlendirildiğinde söz konusu uygulamaların devam ettiği şeklinde bir kamuoyu algısı olduğu bu nedenle 7 ilçe kaymakamlığına, ilçe milli eğitim müdürlükleri ile merkez ve merkeze bağlı tüm okul ve kurumlara bu konu ile ilgili dikkat edilmesi gereken hususları içeren uyarı yazısı gönderildiğini söyledi.
 
Öğrencilere eğitim ve öğretim dönemine ilişkin bütün ders kitaplarının ücretsiz olarak okul idareleri tarafından dağıtımlarının yapıldığını kaydeden Vali Pekmez, yine okullarda açılan destekleme ve yetiştirme kurslarının da ücretsiz olarak sunulduğunu bu konuda da öğrenci velilerinden ve öğrencilerden hiçbir şekilde ücret talep edilmediğini edilemeyeceğini bildirdi.
 
Konu ile ilgili il genelindeki bütün eğitim kurumlarının okul aile birliği başkan ve üyelerine gerekli duyuruların yapıldığını vurgulayan Vali Pekmez yapılan açıklamalar doğrultusunda hareket edilmesi, etmeyenler hakkında adli, idari ve disiplin işlemlerinin başlatılacağını belirtti.


Anahtar Kelimeler: Vali Pekmez Uyardı
Cuma 23.5 ° / 9.6 °
Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Pazar 19.6 ° / 6.5 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri