Vali Pekmez"Kuralı koymak ve uygulamak noktasında sıkıntılar var"

Vali Pekmez

Aksaray Haberleri | aksarayhaber68

Karayolları Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı Koordinasyon Kurulu Toplantısı 
 
Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Aykut Pekmez başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.   
Toplantıda kurulda yer alan Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı, Milli Eğitim Müdürlüğü, Aksaray Üniversitesi, Sağlık Müdürlüğü, Müftülük, Aksaray Belediye Başkanlığı, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğünün ?Karayolları Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı´ çerçevesinde yaptıkları çalışmalar değerlendirildi.
Vali Aykut Pekmez trafik altyapısının düzenlenmesi, eğitim ve denetim çalışmalarının son yıllarda arttırılmasına rağmen istatistiklere bakıldığında kazalar ve ölüm oranlarında istenilen olumlu sonuca ulaşılamadığını söyledi.
Bölünmüş yollara rağmen meydana gelen kazalar, emniyet kemeri ile ilgili yapılan eğitimler ve uyarıcı yayınlara rağmen kemer kullanım oranının istenilen seviyede olmamasının yapılan çalışmalarda bir eksiklik olduğunu ortaya koyduğunu vurgulayan Vali Pekmez; ?Yaya geçidinde yaya varken aracın durması gibi bir alışkanlık maalesef yok. Kuralı koymak ve uygulamak noktasında bir sıkıntımız var. Bu noktada hepimize görevler düşüyor. Bu olumsuzlukları azaltmak mümkünse ortadan kaldırmak için hep beraber çalışmaya devam edeceğiz´ dedi.
Aksaray Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürü 3.Sınıf Emniyet Müdürü Nail Sevgican tarafından yapılan sunumda emniyet müdürlüğü sorumluluk alanı içerisinde şehirci ve şehirlerarası yollarda meydana gelen trafik kazaları ile Jandarma sorumluluk bölgesinde meydana gelen trafik kazaları ile kazaların önlenmesine yönelik yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi.
Aksaray´da tescilli araç sayısındaki artışa dikkat çeken Sevgican; 2017 yılında 116 bin 307 tescilli araç bulunan Aksaray´da bu sayının 2018 yılında 122 bin 712´ye ulaştığını; tescil işlemlerinin noterlere, sürücü belgesi işlemlerini ise 31 Mart 2018 tarihi itibariyle de nüfus müdürlüğüne devredildiğini aktardı.
Toplantıda Aksaray Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürü Hurşit Bozkurt ise yaptığı sunumda belediye tarafından trafik hizmetleri konusunda yapılan çalışmalarla ilgili kurula bilgi verdi.
Vali Pekmez kurul üyelerine söz vererek Aksaray´da trafik konusunda yapılabilecek çalışmalarla ilgili görüşlerini aldı. Eğitim ve denetim çalışmalarının 2018 yılında da devam edeceğini kaydeden Vali Pekmez; ilgili her kurumun kendi görev alanı içerisinde faaliyetlerini sürdüreceğini, eylem planı doğrultusunda kurumlar arası koordinasyonun en üst düzeyde sağlanarak bu konuda yapılacak çalışmalara destek olacağını ifade etti.
Güvenli trafik için sürücülerde uyarıda bulunan Vali Pekmez; sürücülerden kendilerinin ve yayaların güvenliği için gerekli olan kurallara uymalarını istedi. 
Vali Aykut Pekmez başkanlığında yapılan Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı Koordinasyon Kurulu Toplantısına Vali Yardımcısı Kubilay Ant, İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ, İl Jandarma Komutanı Albay Fuat Anık,  Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Baydar, Aksaray Kaymakam Adayları Fatmagül Dalmış, Hacı Osman Ökelekli, İl Sağlık Müdürü Cenizhan Kılıçaslan, İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Hüsnü Yıldız, Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürü Refik Tezcan, Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, Müftü Vekili Yaşar Zengin, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü İsrafil Aktürk, Afet Acil Durum Müdürü Cezmi Türkmen, 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Cumali Akbulut, Karayolları 38. Şube Şefi Mustafa Doğan, Minibüsçüler Odası Başkanı Veysel Öztürk,  katıldı.


Perşembe 25.6 ° / 13.2 °
Cuma 23.5 ° / 9.6 °
Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri