Vali Hamza Aydoğdu mezbahaneleri denetledi

Vali Hamza Aydoğdu mezbahaneleri denetledi

Vali Hamza Aydoğdu mezbahaneleri denetledi

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu ile beraberinde İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav ve veteriner sağlık ekipleri,  halkın sağlığı açısından çok önemli ve hayati değer taşıyan mezbahaneleri denetledi.

Halkın sağlıklı ve kaliteli et ihtiyacının karşılanması, güvenli gıdaya erişiminin güvence altına alınması için mezbahanelerde yapılan denetimlerde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tüm detayları titizlikle inceledi. Mezbahalarda görevli resmi veteriner hekimler ve mezbaha sorumlusu veteriner hekimler ile birlikte gerçekleştirilen denetimlerde mezbahaların teknik ve hijyenik koşulları, kasaplık hayvanların mezbahaya geliş evrakları, işletme padokları, kesim salonu, sakatat bölümleri, soğuk depolarda incelemeler yapılıp işletmede tutulması gereken evraklar titizlikle incelendi.

​​​​

Mezbahalarda denetim çalışmalarına ek olarak mezbaha sorumlularına genel hijyen, özel hijyen gereklilikleri, ekipman ile ilgili hususlar personel hijyeni konularında bilgilendirme yapıldı. Özellikle içinde bulunduğumuz pandemi sürecinde gıda işletmelerinde alınması gereken corona virüs tedbirleri personellere hatırlatıldı.



Anahtar Kelimeler: Hamza Aydoğdu mezbahaneleri denetledi
Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Salı 22.7 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri