Vali Hamza Aydoğdu'nun “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” Mesajı

Vali Hamza Aydoğdu

Vali Hamza AYDOĞDU'nun “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” Mesajı

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Vali Aydoğdu mesajında şu ifadeleri kaydetti:

 

Işığımız, umudumuz, geleceğimiz sevgili gençler,

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Milli Mücadelemizi başlatmak üzere Samsun'a ayak bastığı günün 104.yılındayız. Bayramımızı gönülden bir coşkuyla kutluyorum.

19 Mayıs 1919'da başlayan; Amasya, Erzurum ve Sivas'tan bir müjde gibi tüm yurda yayılan Milli Mücadele ruhunu, heyecanını bugün hepinizin gözlerinde görüyorum. Bu manzara bizim en büyük kuvvetimizdir.

Bugün bir milletin istiklal ve istikbaline yürüyüşünün başlangıcı, hiçbir şartta esaret altına girmeyeceğinin, iradesine sahip çıkacağının tüm dünyaya ilan edildiği gündür.

Cumhurbaşkanlığı forsumuzda temsil edilen 16 devletimizin 2200 yıllık bir geçmişi var. Bunun ne demek olduğunu hakkıyla kavrayabiliyor muyuz? Bugünkü isimleriyle söyleyecek olursak Avrupa'dan Rusya'ya ve Orta Asya'ya, oradan Moğolistan'a, Çin'e, Hindistan'a, Pakistan'a, Afganistan'a, İran'a, Orta Doğu'ya, Kuzey Afrika'ya kadar geniş bir coğrafyada ecdadımız devlet kurmuş, hüküm sürmüş, adım adım dolaşmış, izini bırakmış. Bu uzun yolculukta pek çok dönüm noktamız olmuş. Malazgirt'te Sultan Alparslan'la Anadolu'ya diktiğimiz tuğ, Söğüt'te ulu bir çınara dönüşmüş. 600 yılı aşkın süre yedi iklimde şanla,şerefle dalgalanan bayrağımız taze bir nefesle Cumhuriyet olmuş. İsimler ve mekanlar değişse de ruh aynı ruhtur, bu ruh her zaman bakidir.

Sevgili gençler,

Bilirsiniz ben gençlerle konuşmak kadar onları dinlemeyi de severim. Sizlerin sohbetinden beslenir, sizlerle yenilenirim. Çünkü hepinizin, her birinizin hayallerinizle, enerjinizle, yapabileceklerinizle, ülkemiz için, bu dünya için ne kadar değerli ve zengin olduğunuzu biliyorum.

Şu yaşta, yapmak istediklerim ama yapamadıklarım, bugün sizlerin içinde yaşadığınız, bir insan ömrünün en kıymetli yıllarına dair özlemlerim var. Bugün karşımda oturup beni izleyen siz değil de, ben olsaydım açıkçası kendime şunları söyler ya da o yaşlarımda birinin bana bunları söylemesini çok isterdim.

Sevmek sadece insanla insan arasında gerçekleşen bir eylem değil. Önce kendini sevmekten başla, aileni, ülkeni, ülkenin insanlarını, memleketinin toprağında bitmiş bir çiçeği, o toprağa tutunmuş bir ağacı da sev kendini sevdiğin gibi. Hepsi benimdir dediğinde, ilgin de, sorumluluğun da, o kadar büyük ve o kadar gerçek oluyor.

Yaşadığın yahut yaşayacağın zorluklar, karşılaştığın engeller, bir sıfır yenik başladım dediğin her şey, senin öğretmenin, senin itici gücün ve tuhaf gelebilir ama asıl gücünü oradan alıyorsun. Bunu sakın unutma. Sevdiğin işi bul, bu her neyse onu bul. Seni onaylamayabilirler, meslek seçimini beğenmeyebilirler, genel temayüllerin dışına çıkmış olabilirsin. Bunların önemi yok, sen yaptığın işi layıkıyla, hakkıyla, severek ve isteyerek yap. Yaptığın her işi, attığın her adımı severek, isteyerek yap.

En çok kendin üzerinde düşün, kendini tanı, kendini bul, kendini yönlendir, kendi kendinin arkadaşı ol önce. Bir ömür boyu, kendinin yol arkadaşı olacaksın. İyi bir yol arkadaşı olmazsanız birbirinize, yolun da, yolun sonunda ulaştığınız hedefin de tadına varamazsın.

Bugün 19 Mayıs. Bandırma vapurunu hatırlıyoruz hep birlikte. Vapur Samsun'a yanaştığında Gazi Mustafa Kemal vapurdan inerken, arkasında arkadaşları da vardı. Onların arkasında vapurun kaptanı ve erleri. Bandırma Vapuru İstanbul'dan ayrılırken vapurun halatını çözen de, Samsun'a vardığında atılan halatı tutan da, dümenin tozunu alan da, kırılmış bir zemin tahtasını düzelten de bu sürecin kahramanıdır. Bir ülkeye sunulmuş faydanın büyüğü küçüğü azı çoğu olmaz. Yeter ki, severek, isteyerek ve gönülden gelen bir sorumluluk duygusuyla yapılmış olsun.

Kıymetli gençler,

Tarihimiz, yolumuza ışık tutan hiç eskimeyen bir fener... İşte, 19 Mayıs 1919 tarihi de bizi tanımlayan, milli karakterimizi açıklayan, Kurtuluş Mücadelemizin ilk adımının atıldığı, gençlerimize, göz nurlarımıza armağan edilen şanlı bir mazi... Bizlere gurur duyacağımız daha nice zaferler bırakan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, adını tarih sayfalarına bile sığdıramayacağımız, toprağımızın her zerresinde hakkı olan şehit ve gazilerimizi bu anlamlı günde minnet ve saygıyla anıyor, hepinizin bayramını tekrar kutluyor, her birinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.



Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri