Vali Mehmet Ali kumbuzoğlu: Gazilerimiz, şanlı tarihimizin ebedi kahramanlarıdır

Vali Mehmet Ali kumbuzoğlu: Gazilerimiz, şanlı tarihimizin ebedi kahramanlarıdır

Vali Mehmet Ali kumbuzoğlu: Gazilerimiz, şanlı tarihimizin ebedi kahramanlarıdır

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımlayan Aksaray  Valisi Mehmet Ali kumbuzoğlu şu ifadelerde bulundu;

"Mesajı Gazilerimiz ve aziz şehitlerimizin yakınlarının milletimize tevdi edilmiş en kıymetli emanetler olduğu inancıyla, devletimizin tüm kurum-kuruluşları ve imkânlarının yanlarında olduğunu birkez daha ifade ediyorum.

Gazilerimiz, şanlı tarihimizin ebedi kahramanlarıdır. Gazilik ömür boyu taşınacak büyük bir onurdur. Gazilerimiz destansı tarihimizin yaşayan abideleri, milletimizin bağımsız olma şuurunu diri tutan efsaneleri ve Türk vatanseverliğinin, Türk fedakârlığının ölümsüz kahramanlarıdır. Bu cennet vatan uğruna cepheden cepheye koşan ve şehit olmayı göze alan gazilerimiz, vefanın, sadakatin, vatan sevgisinin ve bağımsızlık tutkusunun simgeleridir.

Vatan, millet ve bağımsızlık uğruna yaşayıp, bu yolda gözünü kırpmadan canını ortaya koyan büyük kahramanlar, vatan size minnettardır. Tarih boyunca istiklal ve bağımsızlığını, milli birlik ve bütünlüğünü her şeyin üstünde tutan ve bu uğurda büyük bedeller ödeyen aziz milletimiz hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmemiştir.

Kahraman vatan evlatları tarihin akışı içerisinde Çanakkale'de, Sakarya'da, Dumlupınar'da, Kıbrıs'ta, Antep'te, Maraş'ta, İzmir'de, terörle mücadelede, 15 Temmuz darbe girişimi ile mücadelede kısacası her zaman ve vatan bildiğimiz her yerde milli birliğimize kast edenlere karşı "Ölürsek şehit oluruz, kalırsak gazi." diyerek vatanın bütünlüğünü ve şehadeti her şeyin Üstünde tutmuştur.

Millet olarak dün olduğu gibi bugün de şehit ve gazilerimizden aldığımız güç ve ilhamla, birlik ve beraberliğimizi koruyarak, vatanın bölünmez bütünlüğü uğrunda akan kanların hesabının sorulduğundan ve bundan böyle de mutlak suretle sorulacağından eminiz. Al rengini şehit kanlarından alan ay yıldızlı şanlı bayrağımız, Allah'ın inayet ve yardımıyla sonsuza dek dalgalanmaya devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle; kahraman gazilerimizin "19 Eylül Gaziler Günü"nü kutluyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, hayatta olan gazilerimize sağlık ve huzur dolu bir ömür diliyorum."dedi.



Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Salı 22.7 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri