Vefa Marketler vatandaşlarını ihtiyacını ücretsiz karşılıyor

Vefa Marketler vatandaşlarını ihtiyacını ücretsiz karşılıyor

Vefa Marketler vatandaşlarını ihtiyacını ücretsiz karşılıyor

“Asrın Felaketi”

Vefa Marketler vatandaşlarını ihtiyacını ücretsiz karşılıyor

Vali Hamza Aydoğdu: ‘Acımız büyük, ancak yaşanan bu acıları hep beraber paylaşacağız. Devlet olarak vatandaşlarımızın yaralarını milletimiz ile yine hep beraber sarıyoruz, saracağız.”

 

 

“Asrın felaketi” olarak adlandırılan Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 6 Şubat Pazartesi saat 4.17'de 7,7; Elbistan ilçesinde saat 13.24'te 7,6 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından Kahramanmaraş’ın Elbistan İlçesine Koordinatör Vali olarak görevlendirilen Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu; depremin ardından geçen 2 haftalık süreçte arama kurtarma çalışmalarının tamamlandığını bildirdi.

İlçede depremzede vatandaşların başta barınma ve yemek ihtiyacının karşılanması için hızlı hareket ederek AFAD çadırlarının kurulduğunu yine kurum, kuruluş ve STK’lar tarafından gönderilen konteynerlerin yerleşime açıldığını kaydeden Vali Aydoğdu, başta gıda olmak üzere depremzedelerin tüm ihtiyaçlarının karşılanması için ücretsiz market açtıklarını söyledi.

15 farklı nokta ‘Elbistan Vefa Market’ açıldı. İhtiyaçlar ücretsiz karşılanıyor.

Marketlere kurulan sistem ile bölgede yaşayan vatandaşların temel insanı ihtiyaçlarını, gıda ve giysi ihtiyaçlarını karşıladığını koordinatörlük olarak kime ne verildiğinin de kayıt altına alındığını ifade eden Vali Aydoğdu;

‘Acımız büyük, ancak yaşanan bu acıları hep beraber paylaşacağız. Devlet olarak vatandaşlarımızın yaralarını milletimiz ile yine hep beraber sarıyoruz, saracağız. Burada depremin yaşandığı ilk günden itibaren herkes canla başla çalışıyor. Vatandaşlarımız sevdiklerini kaybetti. Saatler, günler sonra sağ kurtulanların sevincini yaşadık. Şu anda Elbistan İlçemizde ve tüm depremin yaşandığı illerimizde yaraların sarılması adına çalışmalar devam ediyor.” dedi.

Arama kurtarma çalışmalarının ardından riskli binaların tespiti ve yıkımı, enkaz kaldırma çalışmalarını koordineli şekilde devam edildiğini kaydeden Vali Aydoğdu; “Vatandaşlarımızın geçici barınma ve ihtiyaçlarının karşılanması için gereli ortamları sağladık. Devletimizin imkânları ve ülkemizin her ilinde hayırseverlerimizin sağladığı yardımları vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz. Vatandaşlarımız artık kendi ihtiyaçlarını gelip ücretsiz olarak açtığımız marketlerden alabiliyor. Bu uygulamayı insanları depremin olumsuz etkilerinin azaltılması adına olumlu olarak görüyoruz. İhtiyaçlarını bir yerlerden beklemek yerine neye ihtiyaçları varsa onu kendileri gelip Vefa Marketten alabiliyorlar. Bu uygulamayı 15 farklı noktada açtığımız Elbistan Vefa Market adıyla başlattık” dedi.

 



Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri