Yabancı turistlere tercüman aracılığı ile KADES uygulamasının tanıtımı yapıldı

Yabancı turistlere  tercüman aracılığı ile KADES uygulamasının tanıtımı yapıldı

Yabancı turistlere tercüman aracılığı ile KADES uygulamasının tanıtımı yapıldı

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk alanında Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele kapsamında, kadın vatandaşlarımıza yönelik her türlü şiddetin önlenmesi amacıyla eğitim, bilgilendirme, bilinçlendirme ve farkındalık faaliyetlerine azim ve kararlılıkla devam ediliyor.

Aksaray İl Jandarma Komutanlığınca, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele eylem planı kapsamında; sorumluluk alanımızda bulunan ve dünyanın en büyük 2’nci kanyonu olan Ihlara Vadisi girişine Kadın Destek (KADES) tanıtım standı kurularak, Ihlara vadisine ziyarete gelen kadın ve erkek vatandaşlarımıza yönelik KADES faaliyeti icra edildi. Faaliyette, kadın vatandaşlarımıza Kadın Destek Uygulaması (KADES) uygulamasının kullanımı, uygulamanın cep telefonuna yüklenmesi ve Kadına Şiddetle Mücadele konusunda bilgilendirmeler yapılarak KADES tanıtım broşürü dağıtılmış, erkek vatandaşlarımıza ise İçişleri Bakanlığının “Kadına El Kal-ka-maz” mottosu çerçevesinde bilgilendirme ve farkındalık eğitimleri verilerek broşür ve afişler dağıtılmıştır. Ayrıca ziyarete gelen yabancı turistlere de tercüman aracılığı ile KADES uygulamasının tanıtımı yapıldı.

 

 

 

Kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında bilgilendirme, bilinçlendirme ve farkındalık faaliyetlerine aralıksız devam edileceği ifade edildi.

 



Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Salı 22.7 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri