Yapılcan Gruptan enerjiye 2 milyon Euroluk dev yatırım

Yapılcan Gruptan enerjiye 2 milyon Euroluk dev yatırım

Yılda 8.4 milyon KWH elektrik üretilecek

YAPILCAN GRUPTAN ENERJİYE 2 MİLYON EUROLUK DEV YATIRIM

Bitkisel ve hayvansal atıklar ile elektrik üretimine hazırlanan Yapılcan Grup, enerji konusunda Türkiye´nin dışa bağımlılığı azaltmak için Aksaray´a 2 milyon Euroluk yatırım yaptı.

Türkiye´deki biyokütle enerji santrallerine bir yenisi daha eklendi. Aksaray merkeze bağlı Yapılcan Köyü´nde kurulan 1.2 MW kurulu güce sahip BES, geçici kabul alarak ticari elektrik üretimi hakkını elde etti.  

2 MİLYON EURO´LUK YATIRIM 

Yapılcan Grup, bölgede çiftçilik,, mısır silajı ve yonca müteahhitliği ile JOHNDEERE traktör sulama sistemleri tohum ve gübre satışı işleri yapan Yapılcan ailesi tarafından kuruldu. Enerjide dışa bağımlı olan Türkiye´ye yapılacak olan her yatırımı aile olarak bir vatandaşlık görevi olarak gördüklerini dile getiren Yapılcan Enerji Yatırım ve Sanayi Ticaret AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Can Yapılcan, yaptığı açıklamada, yaklaşık 2 milyon Euro´luk yatırımla hayata geçirilen tesislerde yılda 8.4 milyon kilovatsaat elektrik üretimi yapılacağını belirtti.

YILLIK 8.4 MİLYON KWH ELEKTRİK ÜRETİLECEK

Yönetim Kurulu Başkanı Yapılcan proje tamamlandığında yıllık 8.4 milyon kwh elektrik üretileceğini açıkladı. Bu yatırımla bitkisel ve hayvansal atıkları çevreci bir yöntemle bertaraf edileceğini anlatan Yapılcan, ?Tesisimizde, ülke ekonomisi cari açığını büyüten önemli kalemlerden enerji maliyetlerinin azaltılmasına katkı sağlanacak. Türkiye´nin enerjide dışa bağımlılığını sona erdirecek hamlelerin büyük ve güçlü Türkiye´nin en büyük teminatı olduğunun farkındayız. Şunu biliyoruz ki enerjide bağımsızlık demek güçlü bir ekonomi demek, enerjide bağımsızlık demek güçlü bir diplomasi demek, enerjide bağımsızlık demek güçlü bir ulusal güvenlik demek. Günü kurtaran değil geleceği planlayan uzun vadeli stratejilerle enerjide bağımsız bir Türkiye ideali için bizde elimizi değil gövdemizi taşın altına koyduk.? dedi.

BİTKİSEL VE HAYVANSAL ATIKLAR ENERJİYE DÖNÜŞECEK 

Yapılcan Grubun kendi faaliyetleri kapsamında ortaya çıkan bitkisel ve hayvansal atıkların değerlendirileceğini kaydeden Yönetim Kurulu Başkanı Yapılcan, tesislerde üretecekleri elektriği 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren YEKDEM kapsamında satmaya başlayacaklarını belirterek, ?Yapılcan BES´in yaklaşık 5-6 yılda yapılan yatırımı geri ödeyeceğini tahmin ediyoruz? dedi.



Salı 12.6 ° / 4 °
Çarşamba 14 ° / 4.8 °
Perşembe 10.2 ° / 2.5 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri