Yenipınar köyünde kaya düşme riski ortadan kaldırılıyor

Yenipınar köyünde kaya düşme riski ortadan kaldırılıyor

Aksaray Haberleri | aksarayhaber68

Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce Yenipınar Köyü´nün batısında yer alan ormanlık alanın eteklerinde bulunan ve yerleşim birimini ciddi bir şekilde tehdit eden kaya bloklarının muhtemel düşme riskine karşı önlem projesi 2017 yılında hazırlanarak 2018 yılı yatırım programına sunulmuş ve AFAD başkanlığınca proje uygun bulunarak 2018 yılı yatırım programına alınmıştır.

Proje tamamlandığında  muhtemel kaya düşmesi olayından olumsuz  etkilenebilecek 18 adet konut ve bu konutlara  ait müştemilatlar ile birlikte 18 hanede yaşamını sürdüren  vatandaşlarımız taşınmadan  can ve mal güvenlikleri sağlanmış olacaktır.

Yenipınar Köyü´nde gerçekleştirilecek olan  projede kapsamında toplam  çalışma alanı 20000 m²´ olup 2018 yılı Temmuz ayı içerisinde yapım işi tamamlanacaktır.  Proje kapsamında  5 ayrı noktada bölgesel kaya bloklarının çelik ağlar ve ankrajlar ile yerinde sabitlenmesi ve şev koruması, yine 4 farklı bölgede farklı uzunluklara sahip 3m. yüksekliğinde 500 kjoul kapasiteli enerji kırıcı bariyer uygulaması yapılacaktır. Ayrıca alan içerisinde bulunan bazı kaya bloklarının kırımı ve temizlenme (yerinden kaldırılma) işlemi yapılacaktır.

Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce  tespiti yapılan bu tür kaya düşme tehlikesi olan ve yerleşim yerlerini tehdit eden alanlara yönelik proje geliştirme çalışmaları devam edecektir.



Salı 24.7 ° / 10.7 °
Çarşamba 30.7 ° / 17.4 °
Perşembe 29.8 ° / 17.8 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri