Yeşilovalı Vatandaşlardan´´ Müktesep Hak´´Mücadelesi | aksaray haber | aksarayhaber68

Yeşilovalı Vatandaşlardan´´ Müktesep Hak´´Mücadelesi | aksaray haber | aksarayhaber68

Nüfusu 5 binin altına düşen Kasabanın, Belediye statüsünü kaybetme varsayımı vatandaşları harekete geçirdi

ÖZEL HABER| AKSARAYHABER68

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Adrese Dayalı Nüfus Kayıt istemi verilerine göre 31 Aralık 2017 tarihi itibariyle Yeşilova´nın Nüfusu 3813 olarak sayıldı. Bu sayının 1896´sını Erkekler, 1917´sini Kadınlar oluşturdu. 

Yenikent kasabasının nüfusunun 5 binin üzerinde olup,İlçelik için başvuru yapacağı duyumu, Yeşilova´lıları harekete geçirdi.

Yenikent kasabasının İlçe olduktan sonra,yeşilovanın nüfusunun 5 binin altında olması ve  Belediye statüsünü kaybetmesi varsayımı kasabada hareketliliğe  neden oldu.

Yeşilova Belediyesi Resmi Facebook  Sayfasından yayınlanan bildiride şu görüşlere yer verildi.

´´Belediyemizdeki toplantıda Belediye Başkanımız Adnan Bayraktar,Muhtarlarımız ve kasabamızın ileri gelenlerinin bildirisidir.´´

´´Beldemizin sürekli göç vermesi nedeniyle,5 binin altına düşen nüfusumuzu Belediye statüsünü kaybetmemesi için,Yeşilovayı seven herkesin ikametlerini Yeşilova´ya aldırmalarını rica ederiz.Haydi Yeşilovalı kasaba´na sahip çık,hedef 1200 kişi´´duyurusu paylaşıldı.

Yapılan bu duyurunun ardından Aksaray merkez,başka il ve yurtdışında yaşayan yeşilovalı vatandaşlardan sosyal medya´dan destek mesajları geldi.

Bildiriye sosyal medyadan destek veren Yeşilovalılar ´´gün birlik olma günüdür,ikametimizi Yeşilova´ya aldıracağız´´ mesajlarını paylaştı.

Aksaray´da ikamet eden bir çok Yeşilovalı vatandaş bugün Nüfus Müdürlüğüne giderek ikametlerini yeşilova´ya taşıdılar.

Aksaray İl Genel Meclisi Eski Üyesi , Muharip Gazi Astsubay Yeşilova kökenli Tercüman Mustafa Alper yazdığı destek mesajında

´´1928 Yılından beri Kasaba olan Yeşilova´nın 90 yıllık MÜKTESEP HAKKI elinden alınamaz. 10.000 nüfuslu Yeşilova ekonomik nedenlerle göç vermiş olup: Aksaray, Bursa, İstanbul, Ankara başta olmak üzere yurt içi ve yurt dışında 6.000´den fazla Yeşilovalı yaşamaktadır. Konu siyasi olup, iktidardaki ve muhalefetteki tüm partilere mensup kişi ve kuruluşlar ve ÖZELLİKLE MEVCUT İKTİDARA MENSUP OLANLAR derhal Ankara ile temasa geçmeli ve YEŞİLOVA´NIN MÜKTESEP HAKKI KORUNMALI (İSTİSNA BELDE) OLARAK YORUMLANMASI SAĞLANMALIDIR´´dedi

 



Cuma 28 ° / 16.5 °
Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri