Yeşim Pekmez: ?Öğrenme beşikten mezara kadar devam ediyor?

Yeşim Pekmez: ?Öğrenme beşikten mezara kadar devam ediyor?

Aksaray Haberleri | aksarayhaber68

Vali Aykut Pekmez´in eşi Yeşim Pekmez Hanımefendi Ağaçören İlçesini ziyaret etti. İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde incelemelerde bulunan Pekmez;  aşçılık, el sanatları, dikiş nakış kurslarına devam eden kadınlarla bir araya geldi.
Ağaçören Kaymakamı Batuhan Taşkın, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Şükrü Ekici tarafından karşılanan Yeşim Pekmez Hanımefendi beraberinde Aksaray Halk Eğitim Merkezi Müdürü Azmi Arı, Müdür yardımcısı İbrahim Pişkin ile birlikte ziyaret ettiği merkezde; halk eğitim kurslarına katılan kadınlarla görüşerek bir süre sohbet etti.
Aşçılık, el sanatları ve dikiş nakış kurslarına devam eden kadınlara; öğrenmenin beşikten mezara kadar devam ettiğini söyleyen Pekmez; ?Hayat evlerde rutin yapılan işlerle geçmiyor. Bu kurslar sayesinde kızlarımız, kadınlarımız ve hatta erkekler yeni şeyler öğrenerek kendilerini geliştirebiliyorlar. Öğrenme işi beşikten mezara kadar devam eden bir süreç?dedi.
Kursiyer kadınlar açılan kursların devam etmesini beklediklerini ifade ederek kurslar sayesinde boş geçen zamanlarını en iyi şekilde değerlendirdiklerini belirtmeleri üzerine;  açılan kursların önemine dikkat çeken Yeşim Pekmez Hanımefendi; ?Devletimiz vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda programlar hazırlayarak halk eğitim merkezlerimiz eliyle bu işleri devam ettiriyor. Burada uygulamalı olarak verilen eğitimler çok önemli sizler talepte bulunun bu kurslar her zaman açılmaya devam Eder ?dedi.
-Okuma Yazma Seferberliği
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan Okuma-Yazma Seferberliği kapsamında Aksaray´da da ciddi bir çalışma içerisine girildiğini belirten Yeşim Pekmez Hanımefendi; Halk Eğitim Merkezindeki kadınlara çevrelerinde okuma yazması olmayan kişileri açılan kurslara gitmelerini teşvik etmelerini istedi.
Pekmez; bu konuda hep beraber çalışarak köylerde, kasaba ve ilçeler ile Aksaray merkezde halk eğitim merkezleri eliyle ilan edilen seferberliğin amacına ulaşılması için gayret göstereceklerini söyledi.


Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Pazar 19.6 ° / 6.5 °
Pazartesi 21.9 ° / 9.1 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri