YEŞİM PEKMEZ ORTAKÖY´DE ŞEHİT AİLELERİNİ ZİYARET ETTİ

YEŞİM PEKMEZ ORTAKÖY´DE ŞEHİT AİLELERİNİ ZİYARET ETTİ

YEŞİM PEKMEZ ORTAKÖY´DE ŞEHİT AİLELERİNİ ZİYARET ETTİ

Aksaray Valisi Aykut Pekmez´in eşi Yeşim Pekmez Hanımefendi şehit aileleri ve gazi ziyaretlerine devam ediyor. Ortaköy İlçesinde bulunan gazi ve şehit ailelerini ziyaret eden Pekmez; ?Bizlere düşen siz şehit ailelerimiz ve gazilerimizin hayatlarını kolaylaştırmaktır. Bunun için bizler her zaman yanınızda olacağız? dedi.

Yeşim Pekmez hanımefendi beraberinde Ortaköy Kaymakamı Fatih Görmüş´ün eşi Hakim Esra Çiğdem Görmüş ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsrafil Aktürk ile birlikte Ortaköy İlçesinde yaşayan gazi ve şehit aileleri ve yakınlarını ziyaret etti.

Pekmez beraberindekiler ile ilk olarak 1999 yılında Hakkari Şemdinli´de Gazi olan Savaş Demiryürek ve eşini ziyaret etti. Demiryürek ve eşi ile bir süre sohbet eden Yeşim Pekmez hanımefendi, Şehit ve gazilerin ülke için yaptığı fedakarlığın hiçbir zaman unutulmayacağını söyledi.

Pekmez ve beraberindekiler daha sonra Şehit Ali Rıza Baştuğ´un annesi Fatma ve Babası Ramazan Baştuğ´u ziyaret ettiler. Şehit babası Ramazan Baştuğ; ? şehidimizin emaneti torunumuz Ramazan´ı da büyütüp geçen sene evlendirdik. Allah Devlet büyüklerimizi başımızdan eksik etmesin, neye ihtiyacımız olsa yardım ediyorlar? dedi.

Yeşim Pekmez hanımefendi, 1992 de Şırnak İli Silopi İlçesinde şehit olan Tevfik Sarısoy´un annesi Fatma Sarısoy ve kardeşi Gülizar hanımı ziyaret etti. Yeşim Pekmez hanımefendi; ?Devletimiz şehit yakınlarına ve gazilerimize her zaman destek olmaktadır. Bizler de Aksaray´daki şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin yanındayız. Onları yalnız bırakmıyor, sık sık ziyaret ederek birlikte olduğumuzu onlara hissettirmeye çalışıyoruz? dedi.

Son olarak 1994 yılında Hakkari Şemdinli´de şehit olan Mehmet Ali Demir´in Annesi Meziha ve Babası Murad Demir´i ziyaret eden Yeşim Pekmez hanımefendi, şehit yakınlarının ilettiği talepleri dinledi. Köyde bahçe ve tarla işleriyle uğraştıklarını belirten şehit babası Demir, ziyaretten dolayı çok memnun olduklarını belirtti



Salı 12.6 ° / 4 °
Çarşamba 14 ° / 4.8 °
Perşembe 10.2 ° / 2.5 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri