Yozgat Şehit Aileleri ve Gazileri Aksaray´da

Yozgat Şehit Aileleri ve Gazileri Aksaray´da

Yozgat Şehit Aileleri ve Gazileri Aksaray´da

Yozgat Şehit Yakınları ve Gazilerinden oluşan heyet Yozgat Valiliğince düzenlenen gezi programı kapsamında Aksaray´a geldi.

Aksaray Valisi Aykut Pekmez´in eşi Yeşim Pekmez Hanımefendi, Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç´ın eşi Dilek Yurtnaç Hanımefendi ile şehit yakınları ve gazileri ziyaret için geldikleri Somuncu Baba Külliyesinde karşıladı.

Aksaray Emniyet Müdürü Ali Karabağ´ın eşi Reyhan Karabağ ile misafirlerini ağırlayan Yeşim Pekmez Hanımefendi; Somuncu Baba´yı kabri başında ziyaret ederek dua eden misafirleri ile yakından ilgilenerek şehit yakınları ve gazileri Aksaray´da görmekten duydukları memnuniyeti iletti.

Somuncu Baba minyatür müzesini gezerek Şeyh Hamid-i Veli Somuncu Baba´nın hayatı hakkında bilgi alan heyet daha sonra Seyir terasında gün batımı izledi.

Yeşim Pekmez Hanımefendi, Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç´ın eşi Dilek Yurtnaç Hanımefendi himayesinde düzenlenen gezi programına katılan şehit yakınları ile bir süre sohbet etti. Misafirlerine Aksaray´ı anlatan Yeşim Pekmez Hanımefendi; şehit ailelerini daha geniş bir zamanda Aksaray´da görmekten memnuniyet duyacaklarını belirterek ziyaretleri nedeniyle teşekkür etti.

Heyet daha sonra Aksaray´dan uğurlandı.



Çarşamba 30.7 ° / 17.4 °
Perşembe 29.8 ° / 17.8 °
Cuma 28 ° / 16.5 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri