Yüksek faturaya kızdı,kendi elektriğini üretti

Yüksek faturaya kızdı,kendi elektriğini üretti

aksarayhaber68 | aksaray haberleri | aksaray haber | aksaray son dakika haberleri

ÖZEL HABER | AKSARAYHABER68
 
Aksaray Gülağaç  ilçemizde yaşayan Memiş Koçak, iş yerine elektrik faturasının yüksek gelmesi,tarla ve bağ evinin elektrik ihtiyacını karşılamak için,traktörün römorkuna seyyar güneş paneli kurarak kendi elektriğini üretti.
 
Aksaray ili Gülağaç ilçesinde MEKO isminde iş yerinde kavak alım satım ve çatı malzemeleri satışı yapan Memiş Koçak , iş yerine gelen yüksek elektrik  faturası ve tarlasına ihtiyaç duyduğu enerji için traktör römorku  üzerine güneş paneli kurarak  kendi elektriğini üretme kararını aldı. Koçak piyasada araştırma yaptıktan sonra ,iş yeri için 8 bin lira,tarla ve bağ evi elektrik ihtiyacı için 25 bin lira tutarında harcama yaparak kendi elektriğini üretmeye başladı. Böylece iş yerinde kullandığı televizyon, buzdolabı,meyve ağaçları sulama ve çevre aydınlatma, elektronik aletler ile aydınlatma için gerekli elektriği karşılamış oldu.Koçak traktör römorku üzerine kurduğu seyyar güneş paneli ile tarlasında 3 bin 500 ağaç ve 30 fıskiyeye su basarak tarlasını suluyor.

 

"İLÇEDE  YAŞANAN ELEKTRİK KESİNTİSİ BENİ ETKİLEMİYOR VE ELEKTRİĞE PARA ÖDEMİYORUM"

 

Memiş Koçak yaptığı açıklamada," Bu sistemi benim haricimde henüz kullanan yok.Yüksek faturaların gelmesi üzerine , gerekli araştırmaları yaptıktan sonra iş yerimin bahçesine   depoda içerisinde mevcut olmakla beraber 8 bin liraya güneş paneli  kurdurdum.Normalde aylık bin lira gelecek olan faturam 200 liraya düştü.İş yerimdeki tv,buzdolabı,aydınlatma ve meyve ağaçlarının sulamasını bu sistemle karşılıyorum.Ayrıca tarla sulama ihtiyacım için ise 25 bin lira harcama yaparak,traktör römorku üzerine seyyar güneş paneli sistemi yaptırdım.Tarladaki sulama ihtiyacını ve 3 bin 500 meyve ağacını bu sistemle hiç bir ödeme yapmadan karşılıyorum.Bu sistem 1 yıl içerisinde kendini amorti etti.İlçede sıkça yaşanan elektrik kesintisi beni etkilemiyor. Herkes, benim gibi elektriğini kendisi üretse sıkıntıya düşmez, kimseye muhtaç olmaz. Ben bu sistemden çok memnunum, herkese tavsiye ederim"dedi.


Perşembe 29.8 ° / 17.8 °
Cuma 28 ° / 16.5 °
Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri