YÜZLERCE BAŞVURU ALDI

YÜZLERCE BAŞVURU ALDI

Orta Anadolu´nun büyük sanayi bölgelerinden Aksaray OSB´nin üçüncü genişleme alanına 363 firma başvuruda bulundu.

Aksaray OSB, teşvik sisteminde 6. bölgede yer almasından dolayı yatırımcıların gözdesi olmayı sürdürüyor. Doluluk oranının yüzde 100´e ulaşan bölgede, açılması planlanan 500 hektarlık üçüncü genişleme alanına 363 firma başvuru yaptı. Önemli karayolları kavşağında yer alan Aksaray OSB´de Mercedes, Sütaş, Collin´s ve Brisa gibi önemli firmaların yatırımları dikkati çekiyor. 308 yatırımcıya 800 hektarlık parsel tahsisi yapılan OSB´de, yeni yatırım kararı doğrultusunda açılması planlanan 500 hektarlık 3. genişleme alanına ulusal ve uluslararası firmaların başvuruları alınıyor.

EN BÜYÜKLER ARASINA GİRECEK

Aksaray Valisi ve OSB Yönetim Kurulu Başkanı Aykut Pekmez, yatırımcılara sunulan teşvik avantajları dolayısıyla yoğun talep aldıklarını söyledi. Şu anda 200 işletmenin faal olarak çalıştığını belirten Pekmez, ?Diğer parsellerdeki firmalar ise ya inşaatlarını bitirmek üzere ya da ruhsat aşamasındalar. Onlar da yakın zamanda faaliyete geçecek. Yeni açılacak üçüncü genişleme alanıyla bin 300 hektara ulaşacağız. Büyüklük bakımından Türkiye´nin en büyük OSB sıralamasında 10 veya 11. sıraya yerleşeceğiz. Yatırım yapacak firmalarla ilgili talep toplama işlemleri devam ediyor? dedi.

80 MİLYON DOLARLIK İHRACAT

TÜİK verilerine göre, Aksaray OSB´den 80 milyon dolar ihracat yapıldığına işaret eden Pekmez, ?OSB´de faaliyet gösterip, ihracat yapan, ancak vergi dairesi farklı illerde olan firmaları da kattığımızda bu rakam 400-500 milyon dolar seviyesine çıkıyor. Ayrıca etüt ve proje çalışması biten, maliyet hesabı aşamasında olan demiryolu yatırımımız da olacak. Bu sayede hem Niğde Ulukışla hem de Kırıkkale bağlantımız sağlanacak. Mersin ve Samsun limanlarına ulaşmış olacağız. Demiryolu, sanayi için en hızlı ve ucuz ulaşım aracıdır. Onun da yapılacak olması buraya yatırımı artıracaktır? bilgisini verdi.

KAYNAK:WWW.SANAYİGAZETESİ.COM.TR



Anahtar Kelimeler: YÜZLERCE BAŞVURU ALDI
Perşembe 29.8 ° / 17.8 °
Cuma 28 ° / 16.5 °
Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri