Menü Aksarayhaber68 |aksaray haberIaksaray haberleri | son dakika aksarayhaberleri |aksaray 68I68 aksaray | aksaray haber | Aksaray Haberleri|Aksaray Haber|sondakikaaksaray haberler|aksaray 68 haberaksaraygazetesi aksaray |aksaraydan haber | aksaray televizyonu |haberaksaray
Tarih: 20.07.2025 13:23
Ankara- Yeni Nesil Güdüm Kiti 'GÖKÇE' başarıyla ateşlendi /Video eklendi

Ankara- Yeni Nesil Güdüm Kiti 'GÖKÇE' başarıyla ateşlendi /Video eklendi

Facebook Twitter Linked-in

ANKARA, (DHA)- SANAYİ ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü (SAGE) tarafından geliştirilen GÖKÇE Yeni Nesil Güdüm Kiti'nin, AKINCI Silahlı İnsansız Hava Aracından (SİHA) başarıyla ateşlendiğini duyurdu.

Bakan Kacır, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "TÜBİTAK SAGE tarafından geliştirilen GÖKÇE Yeni Nesil Güdüm Kiti, AKINCI SİHA'dan başarıyla ateşlendi. SİHA platformlarımızdan bugüne dek gerçekleştirilen atışlar içinde yerli ve milli güdüm kitleriyle ulaşılan en uzun menzile imza atarken, GÖKÇE ile AKINCI'nın entegrasyonunu da tamamladık. Milli teknoloji hamlesi ile tam bağımsız Türkiye" ifadelerini kullandı. (DHA)

FOTOĞRAFLI




Orjinal Habere Git
Ankara- Yeni Nesil Güdüm Kiti 'GÖKÇE' başarıyla ateşlendi /Video eklendi
— HABER SONU —