Menü Aksarayhaber68 |aksaray haberIaksaray haberleri | son dakika aksarayhaberleri |aksaray 68I68 aksaray | aksaray haber | Aksaray Haberleri|Aksaray Haber|sondakikaaksaray haberler|aksaray 68 haberaksaraygazetesi aksaray |aksaraydan haber | aksaray televizyonu |haberaksaray
Tarih: 11.03.2025 16:53
Bangladeş'te eski Başbakan Hasina ve ailesine ait 124 banka hesabı donduruldu

Bangladeş'te eski Başbakan Hasina ve ailesine ait 124 banka hesabı donduruldu

Facebook Twitter Linked-in

BANGLADEŞ, (DHA) - BANGLADEŞ'te mahkeme, eski Başbakan Şeyh Hasina Vecid ve ailesine ait 124 banka hesabının dondurulmasına karar verdi.

Bangladeş'te bir mahkemenin, eski Başbakan Şeyh Hasina Vecid ve ailesine ait 124 banka hesabının dondurulmasına karar verdiği bildirildi. Dakka Kıdemli Özel Yetkili Yargıcı Zakir Hossain Galib, ülkedeki Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu (ACC) tarafından gelen dilekçe üzerine davayı sonuca bağladı. Galib, eski Başbakan Hasina, oğlu Sajeeb Wazed Joy, kızı Saima Wazed ve kız kardeşi Şeyh Rehana'ya ait 124 banka hesabının dondurulmasına hükmetti. Ayrıca, karar kapsamında aileye ait yaklaşık 8 dönümlük arazi ve 8 daireyi içeren mal varlıkları da donduruldu.

Bangladeş Geçiş Hükümeti Başdanışmanı Muhammad Yunus'un basın sözcüsü Shafiqul Alam, Hasina ve ailesinin ABD, İngiltere, Malezya, Singapur, Hong Kong ve Cayman Adaları'nda da mal varlıklarının olduğunu açıkladı. Alam, Malezya'daki bir bankada Rusya bağlantılı yasa dışı fon tespit edildiğini de belirtti.

Ruppur Nükleer Güç Santrali Projesi ile ilgili yolsuzluk iddiaları nedeniyle açılan davanın sonucunda, Hasina ve ailesinin ülkeden çıkışına da yasak getirildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —