Menü Aksarayhaber68 |aksaray haberIaksaray haberleri | son dakika aksarayhaberleri |aksaray 68I68 aksaray | aksaray haber | Aksaray Haberleri|Aksaray Haber|sondakikaaksaray haberler|aksaray 68 haberaksaraygazetesi aksaray |aksaraydan haber | aksaray televizyonu |haberaksaray
Tarih: 18.08.2025 13:53
‘Dünya İnsansı Robot Oyunları’ sona erdi

‘Dünya İnsansı Robot Oyunları’ sona erdi

Facebook Twitter Linked-in

ÇİN, (DHA) - ÇİN'de düzenlenen 'Dünya İnsansı Robot Oyunları' sona erdi.

Çin'de insansı robotların spor, performans ve uygulama alanlarında yarıştığı, dünyanın ilk geniş çaplı robot müsabakası olan 'Dünya İnsansı Robot Oyunları' (WHRG), başkent Pekin'de yapıldı. Etkinliğe, Çin dışında aralarında ABD, Almanya, Japonya ve Malezya'nın olduğu 15 ülkeden 280 ekip katıldı. Oyunlarda robotik şirketleri, üniversiteler, araştırma enstitüleri, robot kulüpleri ve meraklıların geliştirdiği 500'den fazla insansı robot yarıştı.

İnsansı robot teknolojisindeki ilerlemeleri pratik uygulamalarla sergilemeyi hedefleyen etkinlikte robotlar, atletizm, jimnastik, futbol ve kick boks gibi spor dallarının yanı sıra performans ile senaryo dallarında rekabet etti. Performans dalında solo ve grup dans gösterileri, senaryo alanında malzeme kullanma, sınıflama, düzenleme ve temizleme hizmetleriyle ilgili müsabakalar yapıldı.

'Dünya İnsansı Robot Oyunları' kapanış töreninde Dünya İnsansı Robot Sporları Federasyonu'nun kuruluşu ilan edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

- 'Dünya İnsansı Robot Oyunları'ndan görüntüler.




Orjinal Habere Git
‘Dünya İnsansı Robot Oyunları’ sona erdi
— HABER SONU —