Menü Aksarayhaber68 |aksaray haberIaksaray haberleri | son dakika aksarayhaberleri |aksaray 68I68 aksaray | aksaray haber | Aksaray Haberleri|Aksaray Haber|sondakikaaksaray haberler|aksaray 68 haberaksaraygazetesi aksaray |aksaraydan haber | aksaray televizyonu |haberaksaray
Tarih: 13.03.2025 11:09
Sahura şarkı ve türkülerle kalkıyorlar

Sahura şarkı ve türkülerle kalkıyorlar

Facebook Twitter Linked-in

Fatih DALDAL/BAYRAMİÇ (Çanakkale), (DHA)- ÇANAKKALE'nin Bayramiç ilçesinde yaşayanlar, sahura davul yerine şarkı ve türkülerle kalkıyor.

Roman müzisyenler tarafından kurulan müzik grubu, ilçe halkını uyandırmak için sahur vakti davul yerine şarkı ve türkülerle sokak sokak dolaşıyor. Ramazan ayı boyunca kurdukları müzik grubuyla vatandaşları uyandıran müzisyenler, ramazan ayının ortasında bahşiş topluyor.

Bu geleneğin asırlık olduğunu ve dededen kalma geleneği yaşattıklarını söyleyen müzisyenlerden Zeki Dalıcı, "Ramazan başlamadan önce genç müzisyenler olarak toplanarak prova yaptık ve ramazana hazırlandık. Şarkılı, türkülü sahur geleneğini devam ettiriyoruz" dedi.

Bu geleneğe uzun yıllardır tanıklık ettiğini söyleyen Ruşen Şahin (66) ise "Kendimi bildim bileli sahura şarkılarla, türkülerle kalkıyoruz" diye konuştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI




Orjinal Habere Git
Sahura şarkı ve türkülerle kalkıyorlar
— HABER SONU —