Menü Aksarayhaber68 |aksaray haberIaksaray haberleri | son dakika aksarayhaberleri |aksaray 68I68 aksaray | aksaray haber | Aksaray Haberleri|Aksaray Haber|sondakikaaksaray haberler|aksaray 68 haberaksaraygazetesi aksaray |aksaraydan haber | aksaray televizyonu |haberaksaray
Tarih: 30.12.2024 18:10
Ukrayna Dışişleri Bakanı Sybiha, Ahmed Şara ile görüştü

Ukrayna Dışişleri Bakanı Sybiha, Ahmed Şara ile görüştü

Facebook Twitter Linked-in

SURİYE, (DHA) - UKRAYNA Dışişleri Bakanı Andrii Sybiha, Suriye'nin yeni yönetiminden Ukrayna'nın toprak bütünlüğü ve egemenliğini desteklemesini beklediklerini söyledi.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Dışişleri Bakanı Andrii Sybiha, Suriye'deki yeni yönetimin lideri Ahmed Şara ile Suriye'nin başkenti Şam'da bir araya geldi. Sybiha konuşmasında, "Suriye halkına yardım etmeye hazırız çünkü Ukrayna, istikrarlı bir Suriye ve karşılıklı yarar sağlayan iş birliğinin geliştirilmesiyle ilgileniyor" dedi.

Bakan Sybiha, bu ziyaretin iki ülke arasındaki ikili ilişkilerde yeni bir sayfa açmaya hazır olduklarını gösterdiğini belirterek, ülkesinin Suriye'ye geçen hafta 500 ton un gönderdiğini ve gelecekte daha fazla insanı yardımı göndermeye hazır olduklarını aktardı.

Suriye'den, Ukrayna'nın toprak bütünlüğü ve egemenliğini destekleyerek uluslararası ilkelere saygı göstermesini beklediklerini bildiren Sybiha, iki ülke arasındaki ilişkilerin yeniden tesis edilmesinin diplomatik ilişkilerin ve siyasi diyaloğun önünü açacağını kaydetti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —