E90 karayolu üzerinde bulunan Aksaray Kültür Merkezi KÜTÜPHANESİNDE diğer çoğu illerde bulunmayan bir çok bilimsel değerde kitap hazinemiz var. Kütüphane, İl Özel İdaresi Genel sekreteri Ramazan Altuntaş'ın öğretmen kökenli olması sayesinde İl özel idaresinin bütçesinden her yıl önemli katkılarıyla alınan 90 bin adet kitap mevcuttur.
Bu kütüphanemiz bu özelliğiyle Türkiye'deki özel idarelere örnek teşkil ediyor.
Aksaray Kültür Merkez Kütüphanesinesinin kayıtlı 10 bin abonesi var, bunun sürekli kitap alıp veren 6 bin üzerinde aktif okuyucusu var.
Kütüphane 2 katlı vaziyette hizmet veriyor üst katta hakim ve savcılık sınavına hazırlık yapacaklara uygun akademik kitaplar mevcut günlük kitap alan sayısı hafta içi 300 kişi üzerinde hafta sonu bin kişi üzerinde hizmet almaktadır.
Kütüphanenin 7 kişilik personel kadrosu var 3'ü özel idareden verilmiş
4 ü turizm kültüre bağlı kütüphane personeli çalışmaktadır.
Özel idareden kütüphane için Su, elektrik, ısıtma, soğutma bedeli alınmıyor ve tamamını kültür bakanlığı karşılıyor. Üstelik Kira bedeli de istenmiyor.
Bu Kütüphane Aksaray kültür merkezine hayat veriyor, kapanması halinde koskoca bina atıl vaziyete döneceği belirtiliyor.
Ulu Camii yanında yer alan Merkez kütüphanesinde ise 36 bin kitap mevcut ancak raflarda yer olmadığından müdürün Masası üzerinde bile kitaplar yığılmış vaziyette
Efor ve migros arasında (eski siloların yerinde) yapılan parkın bitiminde daha büyük Kültür merkezi kurulması halinde tüm kütüphaneler buraya taşınışmalı kayıtlı hiçbir kitap etrafa dağılmadan taşınması uygun olacaktır.
Azmi Milli fabrikası bünyesinde yapılan kitap konağı daha çok kitap kafe şeklinde okuma amaçlı 5 bin kitap alabilir.
Aksarayın güç birliği yaparak eski siloların yerine ihtiyaç olan kültür kongre merkezinin yapılması kitap severlere daha rahat nefes aldıracaktır. (bağımsız Medya)