3 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık Günü Kutlandı

 3 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık Günü Kutlandı

aksarayhaber68 | aksaray haberleri | aksaray haber | aksaray son dakika haberleri

SEVGİ, HER ENGELİ AŞAR..

 

3 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık Günü münasebetiyle Aksaray Belediyesi, İl Sağlık Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Eğitim Birimi ortaklığı ile program düzenlendi.

ADESE Park Site AVM de düzenlenen programa, Aksaray Valisi Ali Mantı, eşi Işıl Mantı, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, eşi Hasibe Yazgı, Oda Başkanları, Daire Müdürleri ve çok sayıda engelli çocuk ile aileleri katıldı.

Aksaray Valisi Ali Mantı konuşmasında şunları söyledi  ? Öncelikle bu programın öncülüğünü yapmasından dolayı belediye başkanımıza, tüm kurum ve kuruluşlarımıza bu güzel günde teşekkür ediyorum.

Bugünümüzün birliğimize beraberliğimize katkı sağlamasını Allahtan diliyorum. Tüm kardeşlerimize hayırlı huzurlu günler diliyorum. Onlara hizmet veren annelerini babalarını kutluyorum. Tüm kuruluşlarımıza birliğimize ve beraberliğimize, ülkemizin ve ilimizin gelişmesine katkıda bulunduğu için teşekkür ediyorum?

Belediye Başkanı Yazgı ise yaptığı konuşmada belediye olarak engellilere yönelik yapılan hizmetlerden bahsetti ve şu görüşlere yer verdi ? Bugün önemli bir gün. Dünya engelliler günü. Farkındalık günü. Bugünün değerini ve önemini anlayıp, hayatımızın her anına ve her zamanına aktarmak için atılması gereken bir adım diye düşünüyorum. Bu nedenle bu tür faaliyetlerin artarak devam etmesini diliyorum. Bizler üzerimize düşen kısımları yerine getirmek için vazifenin başında olduğumuzu söylemek istiyorum. Aksaray belediyesi olarak engellilerle ilgili yapmış olduğumuz birçok faaliyet var. Engelliler Koordinasyon Merkezi açtık. Bu merkezde engellilerimiz hem kurs görebiliyorlar hem de farklı faaliyetlerde etkinlik yapabiliyorlar. Onun dışında yollarımızda kaldırımlarımızda bu kardeşlerimiz için onların rahatça kullanabileceği yapmış olduğumuz çalışmalar var. Yine engelli taksi adı altında yapmış olduğumuz çalışmayla da engelli ailelerimiz bizleri aradığında bizler evlerine gidiyoruz ve bu engelli kardeşlerimizi evlerinden alarak istedikleri yerlere götürebiliyoruz. Bu ve bunun gibi etkinlikler inşallah artarak devam edecek. Biz bu günümüzün tekrar hayırlı olmasını diliyoruz ve hiçbir zaman engelli kardeşlerimizi ve ailelerini unutmadan çalışmalarımıza devam edeceğiz.? 

Daha sonra programa katkı sağlayan ATSO Başkanı Cüneyt Göktaş, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak ve Aksaray Girişimci İş Kadınları Derneği Başkanı Hatice Şahin Eroğlu´na Aksaray Valisi Ali Mantı ve Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı tarafından Teşekkür plaketi verildi.

Aksaray Özel Eğitim Uygulamalı Okulu tarafından düzenlenen ? Engelliler Günü? temalı resim sergisi Aksaray Valisi Ali Mantı, eşi Işıl Mantı, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, eşi Hasibe Yazgı, Oda Başkanları, Daire Müdürleri tarafından kurdelesi kesilerek hizmete açıldı. Protokol üyeleri sergiyi gezerek emeği geçen öğrencileri ve öğretmenleri tebrik ettiler.

Daha sonra ise sinema salonunda engelli öğrencilere yönelik animasyon film gösterisi yapıldı.



Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Cumartesi 21.9 ° / 9.9 °
Pazar 22.7 ° / 10.8 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri