" Aksaray´ın Şehitleri" belgesel gösterimi yapıldı

aksarayhaber68 | aksaray haberleri | aksaray haber | aksaray son dakika haberleri

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, kahramanlıkları, fedakârlıkları, bayrak ve vatan aşklarıyla şehitlerin, aziz milletin kalbinde her daim yaşadıklarını ve yaşayacaklarını söyledi. 

/resimler/2019-10/4/1111572891290.jpg

Somuncu Baba Tarih ve Kültür Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen ?Aksaray´ın Şehitleri Belgesel Gösterimi? programında konuşan Rektör Şahin, gaziler ve şehit yakınları ile alakalı belgeseller ürettiklerini; amaçlarının, milli ve manevi değerlere aşkla bağlı kahramanların hikâyelerini yeni nesillere aktarmak olduğunu ifade etti.  Bir beldeye gerçekleştirdikleri ziyarette, bir iç güvenlik gazisinin hikâyesinden çok etkilendiklerini ve böyle bir belgesel serisi hazırlamaya karar verdiklerini söyleyen ASÜ Rektörü, ?İki farklı çalışma yaptık. Bunlardan ilki ?Aksaray´ın Gazileri´ isimli bir belgesel, diğeri ise şehit yakınlarımızın duygu dünyasını yansıtan ?Aksaray´ın Şehitleri´ belgeseli. Belgeseller, bu vatan için yapılan fedakârlıkları bir kere daha görmemiz ve anlamamız açısından çok değerli? dedi. Türkiye´nin, bayrağının gölgesi sınırlarının ötesine taşan bir ülke olduğunu söyleyen Prof. Yusuf Şahin, ?Üzerinde yaşadığımız coğrafya, sadece kendi sınırlarıyla ifade edilebilecek bir coğrafya değil. Bizim, 36 ülkede şehitliğimiz var. Bu vatan büyük emekler, büyük fedakârlıklar, büyük bir iman ve aşkla kuruldu. Şehitlerimiz, bütün bu fedakârlıkların asil kahramanlarıdır. Onlar, aziz milletin her ferdinin kalbinde her daim yaşamaktadır. Tüm şehitlerimizi bir kere daha rahmet, dua ve minnetle anıyor, şehit yakınlarımıza da hayırlı bir ömür diliyoruz? dedi. Merkez Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Sami Yıldız´ın konuşmasının ardından, ASÜ Müzik Bölümü Korosu bir dinleti sundu. 

/resimler/2019-10/4/1113069611460.jpg

Konuşmaların ardından, prodüksiyonu ASÜ tarafından yapılan; şehitlerin ve şehit yakınlarının hikâyesini konu alan ?Aksaray´ın Şehitleri? isimli belgesel izlendi. Program, Kur´an-ı Kerim tilavetiyle tamamlandı. 



Çarşamba 30.7 ° / 17.4 °
Perşembe 29.8 ° / 17.8 °
Cuma 28 ° / 16.5 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri