Aksaray Zabıta ekipleri ´Haksız Kazanç´ Denetimlerine Başladı

Aksaray Zabıta ekipleri ´Haksız Kazanç´ Denetimlerine Başladı

Aksaray Haberleri | aksarayhaber68 | aksaray son dakika haberleri

Aksaray´da zabıta ekipleri, haksız kazancın önüne geçmek amacıyla denetimlerine başladı.

 
Aksaray ilinde Aksaray Belediyesi zabıta müdürlüğü ekipleri, haksız kazancın önüne geçmek amacıyla denetimlerine başladı.
 CumhurbaşkanıRecep Tayyip Erdoğan´ın uyarısı üzerine Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı´nın talimatı ile harekete geçen Aksaray  Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, döviz kurlarındaki hareketlilik bahanesiyle bazı ürünlerin fiyatlarında artış yapılarak ´haksız kazanç´ elde edilmesini engellemek amacıyla il merkezinde marketler ve alışveriş merkezlerinde fiyat etiketi denetimlerine başladı.
Denetimlerde rastgele seçilen bazı ürünlerin etiket fiyatları ile kasa fiyatı ve geçmiş ayların fiyatları karşılaştırıldı. Ayrıca gıda ürünlerinin son kullanma tarihlerinin de kontrol edildiği denetimlerde 29044 sayılı fiyat etiketi yönetmeliğinde zorunlu hale gelen; malın satış fiyatı ve birim fiyatının uygulanmaya başlandığı tarih ve üretim yeri Türkiye olan mallar için Bakanlıkça tespit ve ilan edilen şekil, logo veya işaret olup olmadığı da kontrol ediliyor.
Denetimler sonunda gerekli uyarılar yapılarak tespit edilen eksikliklerin 29044 sayılı fiyat etiketi yönetmeliği gereği tespit tutanağı tutularak cezai işlem yapılması için Ticaret İl Müdürlüğüne gönderilecek. Ayrıca yapılan denetimlerde tespit edilen son kullanma tarihi geçen gıdalar hakkında tutanak tutularak ve cezai işlem uygulanarak ürünler imha edilecek..Zabıta ekiplerinin Aksaray,lı vatandaşların zarara uğramaması için denetimlerini aralıksız olarak sürdüreceği öğrenildi. 


Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Cumartesi 21.9 ° / 9.9 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri