Şehit Anneleri Konya´nın Manevi Atmosferini Yaşadı

 Şehit Anneleri Konya´nın Manevi Atmosferini Yaşadı

Şehit Anneleri Konya´nın Manevi Atmosferini Yaşadı

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı´nıneşi Hasibe Yazgı her zaman olduğu gibi Aksaraylı şehit annelerini bir an olsun yalnız bırakmıyor.Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı´nın talimatıyla şehit anneleri için özel Konya gezisi düzenlendi.

Başkanın eşi Hasibe Yazgı ve beraberindeki şehit anneleri Konya´da TÜRSAB rehberi Mehmet Dönmez eşliğinde ilk olarak Şehitler Abidesini ve Çanakkale Savaşlarının sembollerinin yer aldığı müzeyi gezdiler.

Daha sonra Hazreti Mevlana´nın türbesi ve müzesini ziyaret eden Şehit anneleri burada bol bol dua ettiler. Tur rehberi Mehmet Dönmez,Hazreti Mevlana´nın  toprağa verilirken, oğlunun ilmine ve irfanına duyduğu saygı yüzünden, babasının sandukasının doğrularak ayağa kalktığı şeklindeki rivayetin doğru olmadığını belirtti ve bunun doğru olmadığının Aksaray´da da herkese anlatılması gerektiğini ifade etti.  

Konya gezisi kapsamında daha sonra Şemsi Tebrizi Camii ve Türbesi ile Alaaddin Camii ve Tavus Baba Türbesi gezildi. Şehit Anneleri, Konya´nın en gözde mekânlarından biri olan Kelebekler Vadisine giderek, uçuşmakta olan renk renkkelebekleri görme imkânı buldular. Şehit Annelerinin Konya gezisi Meram bağlarındaki gezinin ardından Nevizadede verilen pasta ve çay molası ile sona erdi.

Aksaraylı Şehit anneleri, kendilerini Konya´ya göndererek başta Mevlana türbesi olmak üzere birçok cami ve türbelerde dua etme imkânı sağlayan Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ile eşi HasibeYazgı ´ya Teşekkürlerini ileterek  ?Allah razı olsun? diye dua ettiler.

 



Perşembe 22 ° / 7.8 °
Perşembe 22 ° / 7.8 °
Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri