1. ULUSLARARASI IHLARA VADİSİ YUNUS EMRE ŞİİR ŞÖLENİ

1. ULUSLARARASI IHLARA VADİSİ YUNUS EMRE ŞİİR ŞÖLENİ

Aksaray Valiliği ve Aksaray Belediyesi işbirliğinde 14. yüzyılın Tasavvuf şiirinin en önemli temsilcilerinden olan Yunus Emre anısına ?Aksaray I. Uluslararası Ihlara Vadisi Yunus Emre Şiir Şöleni´ düzenleniyor

24 Kasım Cuma günü başlayacak ve 2 gün sürecek şölen için Türkiye´nin dört bir yanından en ünlü şairler Aksaray´a davet edildi. Ayrıca şölene Azerbaycan ve Kerküklü şairlerde katılacak.

24 Kasım tarihinde Aksaray Şehit Önder Güzel Polis Eğitim Merkezinde başlayacak şiir şöleninde; sanat yaşamında halka açık bir dille hitap eden ve Türkçeyi çok güzel kullanan mutasavvıf şair Yunus Emre´nin eserleri okunacak. Hayatından kesitler anlatılacak.

I. Uluslararası Ihlara Vadisi Yunus Emre Şiir Şöleninde organizasyonu Aksaray´lı Şair Halk Ozanı İbrahim Düğer, Sunuculuğunu ise Rıfat Çakır üstleniyor.

Şölene ise; Azerbaycan´dan Gönül Ordubadı, Kerkük´ten Şemsettin Kuzeci, İstanbul´dan Kadir Turan, Konya´dan Mehmet Saraçoğlu, Çanakkale´den Mustafa Berçin, Tokat´tan Rasim Yılmaz, Bingöl´den Hacı Gürhan, Denizli´den Arzu Kabukçu, Kırşehir´den Zübeyde Gökbulut, Sivas´dan Hasan Akar, Artvin´den Gülden Taş, Diyarbakır´dan Şehmuz Çiçek ve Ankara´dan Vedat Fidanboy davet edildi.

Şölene Aksaray´ın yerel şair ve halk ozanları; Yaşar Akbaş, İshak Pekgöz, Celalettin Satılmış, Bekir Coşkun, Mehmet Çil, Muzaffer Özdemir ve Mustafa Ünsal´da katılacak.

24-25 Kasım tarihlerinde kapsayan şölenin kapanış programı Kültür Merkezinde gerçekleşecek.

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Aksaray´da ilk kez düzenlenecek olan şiir şölenine tüm Aksaraylıları davet etti.



Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Cumartesi 21.9 ° / 9.9 °
Pazar 22.7 ° / 10.8 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri